Video ⟩ Raamatukoguhoidjate ühingu auhinna saanud Raimu Hanson toob raamatukogudest raamatuid ja uudiseid

Tartu Postimees
Copy

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu tänasel virtuaalsel üldkoosolekul avalikustati mulluses töös eriti silma paistnud raamatukoguhoidjad, kes valiti välja 34 nominendi hulgast kaheksas kategoorias. Välja kuulutati ka raamatukogude sõber ja ajakirjandusauhinna saajad, kellest üks on Tartu Postimehe reporter Raimu Hanson.

Raimu Hanson märkis videopöördumises, et ta saab raamatukogudest nii raamatuid kui ka ainest uudiseid kirjutada. Tema elu esimene raamatukogu oli Tartu rajooni Tuleviku kolhoosis Vedul, praegu käib ta sageli Tartu linnaraamatukogus ja Tartu ülikooli raamatukogus. Raamatukoguhoidjate ühing tõstis tema möödunud aasta tegevusest esile Tartu linnaraamatukogu kollektiivi ja direktori konflikti tasakaalustatud avalikustamise, mis aitas kaasa konflikti lahendamisele.

Eesti raamatukoguhoidjate ühing tunnustab ajakirjandusauhinnaga neid, kes on märkimisväärselt kajastanud raamatukogude olukorda avalikkusele. Möödunud aasta töö eest pälvisid auhinna Raimu Hansoni kõrval Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Mati Määrits ja ERRi kultuuriuudiste toimetaja-saatejuht Reet Weidebaum. Raamatukogude sõbraks nimetati ERRi kultuurisaadete «Plekktrumm» ja «Plekktrummi raamat» saatejuht Joonas Hellerma.

Tunnustus töö eest raamatukogudes

Ühingu teenetepreemia pälvis Asko Tamme, kes raamatukogudes töötatud 35 aasta jooksul on mõtestanud raamatukogude tähtsust ning näinud tavapärasest avaramalt raamatukogude missiooni ja ülesannet ühiskonnas.

Ühingu aastapreemiaga tunnustati Tallinna keskraamatukogu direktorit Kaie Holmi. Sealsamas töötab ka parim noor raamatukoguhoidja Kristel Palk. Aasta lasteraamatukoguhoidja Rita Raudsepp on lastes lugemishuvi tekitaja ning Tori valla raamatukogude laste- ja noortetöö edendaja. Aasta maaraamatukoguhoidjaks nimetatud Mall Kõpp on Vastse-Kuuste raamatukogu juhataja.

Aasta tegu linnaraamatukogus on fotolavastuse projekt «Kiigeraamatukogu», mille looja ja eestvedaja on Grete Nootre Lääne maakonna keskraamatukogu lasteosakonnast. Lääne-Viru rakenduskõrgkooli raamatukogu liitmine Tallinna tehnikakõrgkooli raamatukoguga pälvis aasta teo tiitli erialaraamatukogus. Aasta tegu teadusraamatukogus on Tallinna tehnikaülikooli raamatukogu 24/7 ligipääsetava õpitoa uuendamine ja ruumi funktsionaalsuse laiendamine, mis tagab tudengitele kogu ööpäeva võimaluse mugavalt õppida ja töötada.

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu juhatuse esimehe Tuuliki Tõiste sõnul peab ühing oluliseks märgata ja tõsta esile raamatukoguhoidjaid ning tunnustada raamatukogudes aasta jooksul tehtut. 2020. aasta oli tema sõnul keeruline ja eriline kogu Eestile ning oma jälje jättis see ka raamatukogude tegemistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles