Lauri Breede: kui septembris saab startida, siis laulupidu tuleb

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Selle nädala esmaspäeval harjutas koorijuht Lauri Breede korp! Rotalia meeskooriga laule Võru laulupäevaks, mis on plaanis juunis. Teiste palade hulgas oli Juhan Simmi igihaljas «Oma saar», mille kunagi on kuulsaks laulnud RAM ja Georg Ots. «Saame näha, mis sellest laulupäevast saab,» tõdes Breede.
Selle nädala esmaspäeval harjutas koorijuht Lauri Breede korp! Rotalia meeskooriga laule Võru laulupäevaks, mis on plaanis juunis. Teiste palade hulgas oli Juhan Simmi igihaljas «Oma saar», mille kunagi on kuulsaks laulnud RAM ja Georg Ots. «Saame näha, mis sellest laulupäevast saab,» tõdes Breede. Foto: Margus Ansu

Koroonaajal on paljudel elualadel kõik pea peale pööratud ja nii on see ka koorijuhtidel. Mitme laulukoori dirigent Lauri Breede tunnistab, et töö käib suuresti tuleviku nimel, mil ajad paranenud ja tohib jälle koos laulda.

Kas koorijuhile on sellel aastal midagi ka samamoodi, kui oli aasta tagasi?

Selle aastanumbri sees tekkis korraks tunne, et on võimalik tööd teha, aga praeguseks on jälle käes see eimidagi. Mida kujutab endast kooriproov Zoomis – see tähendab ennekõike inimeste koori nimekirjas hoidmist. Mõni arvab, et saab sellestki palju, näiteks et, oi, saan nüüd teada, kuidas laulan vaat selle koha peal valesti, sest kuulen üksinda oma häält. Mõnele on see hirmutav, teisele toetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles