EMOsse pöördub tunnis ligikaudu 10 inimest, kes on libedaga kukkunud (3)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu teed ja tänavad on juba teist päeva väga libedad.
Tartu teed ja tänavad on juba teist päeva väga libedad. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Teist päeva on linnatänavad ohtlikult libedad. Siin-seal on näha küll liivatatud ja kruusatatud teid, kuid sellegipoolest niidavad jäised teed inimesi jalust nii, et täna on Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda kukkumiste tõttu pidanud pöörduma umbkaudu 10 inimest tunnis.

EMO esindaja sõnul oli eile rohkemgi neid, kes libeduse tõttu kukkunud. Tema sõnul ei saa esile tõsta, et kukkujaid oleks rohkem mingis vanuserühmas. «Absoluutselt läbisegi, kõiki satub,» ütles ta.

Pildil libe kõnnitee Lossi tänaval.
Pildil libe kõnnitee Lossi tänaval. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp

Politsei rõhutab, et ettevaatlik tuleb olla ka autojuhtidel ning võimaluse korral sõidud edasi lükata. «Jäävihm ning libedad teeolud on teinud liiklemise kõikjal raskemaks, nii linnas kui ka asulavälistel teedel. Teateid on tulnud ka jalgratturite ja jalakäijate kukkumisest, nii et teel püsimine on praegu raske kõigil,» märkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe.

Kullamäe tuletas meelde, et libedates teeoludes liigeldes ei tohiks kindlasti taga ajada lubatud suurimat kiirust, vaid pigem tasub sõita aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles