Rasked ilmaolud võivad kesta kolmapäevani

Tartu Postimees
Copy
Libeduse tõttu on toimunud mitmeid avariisid.
Libeduse tõttu on toimunud mitmeid avariisid. Foto: Elmo Riig

Politsei- ja piirivalveamet postitas sotsiaalmeediasse üleskutse, et kõik liiklejad oleks äärmiselt ettevaatlikud ning võimaluse korral lükkaksid oma sõidud edasi. Prognoosi põhjal võivad rasked ilmaolud kesta kuni kolmapäeval kella 9ni.

«Raskeveokijuhtidel palume võimaluse korral oodata ilma paranemist parklates,» teavitas politsei.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on alates teisipäeva ennelõunast häirekeskusele sagenenud teated liiklusõnnetustest. «Praeguseks on teatatud juba ligi sajast õnnetusest üle Eesti. Enamik neist on õnneks kergemad plekimõlkimised, kuid paraku on juhtunud ka mõned inimkannatanutega liiklusõnnetused,» selgitas ta.

Kullamäe tõi näiteks Tallinnas Järvevana teel juhtunud kokkupõrke, kust esialgsetel andmetel viidi üks inimene haiglasse. «Kell 11.19 teatati, et Paldiskis Rae tänaval oli kokkupõrge Toyota ja Seati vahel. Kiirabi viis autodest tervisekontrolliks haiglasse nelja-aastase poisi, 31-aastase naise ja 22-aastase naise,» lisas ta.

Kella 13 paiku sattusid Tartumaal Elva vallas õnnetusse neli veokit, millest osa paiskus kraavi. Õnnetuse järel on seal mõlemad sõidusuunad teele risti jäänud raskeveoki tõttu praegu kinni.

«Jäävihm ning libedad teeolud on teinud liiklemise kõikjal raskemaks, nii linnas kui ka asulavälistel teedel. Teateid on tulnud ka jalgratturite ja jalakäijate kukkumistest, nii et teel püsimine on praegu raske kõigil,» märkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht.

Ta meenutab, et libedates teeoludes liigeldes ei tohiks kindlasti taga ajada lubatud suurimat kiirust, vaid pigem tasub sõita aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides.

«Kuna ilmastikuolud ei näita lähiajal paranemismärke, siis soovitame vältimatud sõidud edasi lükata. Kui seda teha ei saa, siis tuleb kindlasti arvestada, et praegustes ilma- ja teeoludes pikeneb pidurdusteekond kolm kuni neli korda võrreldes suviste tingimustega,» toonitas Kullamäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles