Teed on väga libedad, Lõuna-Eestis on politseile teatatud paarikümnest avariist

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy

Täna ennelõunal hakkasid Lõuna-Eestis sagenema avariid, mille ühiseks nimetajaks sai jäävihmast tingitud ootamatu libedus. Kokku on Lõuna-Eestis politsei täna hommikust saati saanud ligemale 20 teadet selliste avariide kohta. Neist suurem osa on olnud teelt väljasõidud ja tagant otsasõidud.

Avariid sagenesid nähtavalt Tartu- ja Viljandimaal, kuid ka Jõgevamaalt ning kagunurgast on politsei saanud üksikuid teateid õnnetustest. Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk tõi välja, et näiteks sai politsei teate, et Jõgevamaal on üks veok sõitnud kraavi, Valgas auto vastu aeda, Tõrvas põrkasid kokku veok ja sõiduauto, Võrumaal sõitis kraavi veok. Enamik avariidest on seni päädinud pleki mõlkimisega, paraku on olnud üksikuid tõsisemaid avariisid, milles said inimesed viga.

Virk märkis, et vahetult enne keskpäeva juhtus Tartu linnas Turu tänaval liiklusõnnetus, kus esialgsetel andmetel sõitis peateel liikunud sõiduautole SEAT otsa kõrvalteelt tulnud sõiduauto Mercedes-Benz. SEATi juhtinud 49-aastane mees viidi kiirabi poolt haiglasse.

Liiklusõnnetus Turu tänaval.
Liiklusõnnetus Turu tänaval. Foto: Kristjan Teedema/Postimees Grupp

Raskem õnnetus juhtus ka Elva vallas, kus avariisse sattus neli veokit. Õnnetuse järel on seal mõlemad sõidusuunas teele risti jäänud raskeveoki tõttu praegu kinni.

Avarii leidis aset ka veidi enne kella 13 Lõunakeskuse lähistel Optika tänaval, kus omavahel põrkasid kokku Scania linnaliinibuss ja Volkswageni sõiduautost. Sõiduauto roolis olnud naine toimetati haiglasse, bussis olnud inimesed viga ei saanud.

Avarii sõiduauto ja linnaliinibussiga Lõunakeskuse lähistel Optika tänaval.
Avarii sõiduauto ja linnaliinibussiga Lõunakeskuse lähistel Optika tänaval. Foto: Jürgen Puistaja

Seal lähistel juhtus mõni aeg pärast seda veel sarnane liiklusõnnetus sõiduauto ja liinibussiga. 

Liiklusõnnetus liinibussiga.
Liiklusõnnetus liinibussiga. Foto: Jürgen Puistaja

Virk sõnas, et avariipaikadel töötanud politseinikud selgitasid, et kuigi õnnetusse sattunud sõidukitel kasutati talverehve, ei kohandanud juhid jäistes oludes liikudes paraku oma sõiduvõtteid teeoludele vastavaks. 

Ta pani südamele, et kuivõrd ilmaolud järgnevate tundide jooksul märkimisväärselt ei parane, siis on ilma- ja teeolude jälgimine, jõukohase sõidukiiruse valimine ja pikivahe hoidmine need aabitsatõed, millega iga sõidukijuht lähitundidel liikudes arvestama peab.

Transpordiamet kuulutas välja täna, 23. veebruaril alates kella 13.00 rasked ilmaolud. Jätkuvad lume- ja libedustõrjetööd, kuid osad riigiteed võivad jääda libeduse tõttu raskesti läbitavateks. Liiklejatel palutakse olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi. Raskeveoki juhtidel palub amet võimalusel oodata ilma paranemist parklates. Vastavalt prognoosile võivad rasked ilmaolud kesta kuni 24.02.2021 kell 09.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles