Tiia Kõnnussaar: jõudsimegi Euroopa tippu! (3)

Copy
Tiia Kõnnusaar
Tiia Kõnnusaar Foto: Erakogu

Eesti on koroonakriisiga toimetulekus läbi kukkunud. Meie rahvastikutiheduse, õigemini -hõreduse juures Euroopas silmapaistvale teisele kohale jõuda on saavutus omaette. Meile oli antud armuaega, et õppida lõunapoolsetelt riikidelt – nagu aasta tagasi, hakkas ka nüüd viiruselaine lõuna poolt põhja rulluma. Võinuksime õppida põhjanaabriltki. Iseenese tarkusest ei ole paraku kasu olnud.

Vaktsineerimisega on ka, nagu ta just on. Hädaajal peaks see kõikjal käima ka nädalavahetustel, aga näib, et vaid Tartu on arukust üles näidanud: Maarjamõisa kliinikus süstiti ka laupäeval-pühapäeval.

Tapeediks muutunud hoiatused lehesabas on vähima mõju kaotanud. Kus on uus dr Popov? Synlabis töötav sõber tuli Tallinnast rongiga, üheteistkümnest reisijast vagunis kandis ta ainsana maski. Eile potsatas mu Facebooki seinale siiras usus postitatud hoiatus noortele: maski kandmine põhjustab hiljem nende lastel ajuhaigusi.

See-eest on kõrged kõneisikud oma autasud ja tunnustused tubli töö eest pandeemiaga võitlemisel ette kätte saanud. Kohati meenutab see kõik juba Kilplat ja oleks naljakas ka, kui nii kurb ei oleks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles