Kodanikupäeva viktoriini võitis tartlane

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kommertsgümnaasium.
Tartu kommertsgümnaasium. Foto: Margus Ansu

Sel nädalal autasustas Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) mulluse kodanikupäeva raames peetud õpilaste viktoriini ja esseekonkursi parimaid osalejaid. Võistlustel said häid kohti Tartu koolide õpilased.

Õpilaste e-viktoriinil osales üle 5000 inimese enam kui 200 koolist. Esseekonkursile «Mida tähendab mulle Eesti kodanikuks olemine?» saabus üle 200 essee 60 koolist.

Viktoriini võitis Tartu kommertsgümnaasiumi õpilane Edgar Leht. Kommertsgümnaasium on olnud tabeli eesotsas läbi mitmete aastate, kinnitas sihtasutuse MISA kommunikatsioonijuht Meelika Hirmo.

MISA juhataja Tatjana Muravjova sõnul on Eesti ühiskonnas valitsevast lõhest rahvuste vahel räägitud pikalt. Selgeks on saanud, et noored ei mõtesta kodanikuks olemist üheselt.

«Väga aktiivne osavõtt nii esseekonkursist kui ka viktoriinist näitab kahtlemata, et noored tahavad teema üle arutada, kuid vajaksid rohkem ja praktilisemaid väljundeid kodakondsuse tähenduse ja kodanikuks olemise rolli mõistmiseks,» lisas Muravjova.

Esseekonkursile laekunud 203 esseest oli 90 üldhariduskoolide 7.-9. klassi õpilastelt ja 113 üldhariduskoolide 10.-12. klassi õpilastelt. Esseekonkursi parimatest töödest andis MISA välja ka kogumiku, mis sisaldab 11 esseed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles