Täna saab Tartu kesklinnas tutvuda kastiratastega

Lenel Karu
, reporter
Copy
Täna saab Tartu kesklinnas tutvuda lähemalt kastiratastega.
Täna saab Tartu kesklinnas tutvuda lähemalt kastiratastega. Foto: Kristjan Teedema

Täna leiab Küüni tänaval aset Tartu velorendi kastirataste tutvustusüritus, kus saab rattaid uudistada ja nendega proovisõitu teha. Näha saab kolme erinevat elektrilist kastiratast, millest üks on mõeldud kaubaveoks ja kaks sobivad ka inimeste transportimiseks.

Kohapeal on olemas linnatranspordi tehnikud, kes saavad huvilistele nõu anda. Kastirataste tutvustusüritus toimub kell 16–18 Küüni tänava R-kioski läheduses ja on kõigile tasuta.

Kastirattad on linnatänavatel vuranud juba jaanuari keskpaigast. Projektijuht Jaanus Tamm ütles, et rentijate seas on kõige populaarsemaks osutunud kolmerattaline Bakfiets Trike ratas. «Selle ratta broneeringud ulatuvad aprillikuusse ning veebruaris ja märtsis on ratas juba hõivatud,» selgitas Tamm. 

Populaarsuselt teine on kaherattaline Urban Arrow Family jalgratas, mille broneeringud ulatuvad samuti aprillikuusse. Kõige tagasihoidlikum on linlaste huvi olnud kolmerattalise kaubaratta vastu. «Julgeme öelda, et linlaste huvi kastirataste vastu on olnud suur ja positiivne. Peamiselt soovitakse kastirattaid rentida just väiksemate pereliikmete transportimiseks,» rääkis Tamm.

Velorendi kastirattaid saab laenutada nädalaks ja nende kasutustasu on 25 eurot. Rattad on pärit Hollandist, kus kastirataste kasutamisel on pikaajalised traditsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles