Avalikkuse ees sai ülikoolist koroonakeskus

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Irja Lutsar pressikonverentsil.
Irja Lutsar pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Koroonateema moodustas kõikidest läinud aastal Tartu ülikooli puudutanud meediakajastustest 40 protsenti. Enim pälvisid tähelepanu viiruse seireuuring ja ühiselamu haiguspuhang.

Ülikoolis koostati nimekirjad teadlastest ja töötajatest, kes on valmis kommenteerima meedias Tartu ülikooliga seotud teadus- ja õppeteemasid või haldusküsimusi, ning teadlastest, kes selgitavad koroonatemaatikat. Nende põhjal tegi Balti meediamonitooringu grupp kõneisikute kajastuste ülevaate.

Tartu ülikooli teadlastest jagasid enim kommentaare meditsiinilise mikrobioloogia professor Irja Lutsar (2935 kajastust), peremeditsiini professor Ruth Kalda (789), tehnoloogiainstituudi uurija-professor Andres Merits (636), matemaatilise statistika professor Krista Fischer (626), kirurgiliste haiguste professor Peep Talving (550), sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin (471), anestesioloogia ja intensiivravi professor Joel Starkopf (416), rektor professor Toomas Asser (362), õppeprorektor Aune Valk (261) ja sotsiaalteaduste valdkonna dekaan professor Raul Eamets (229).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles