Tartu abilinnapea nakatus koroonasse, neli linnavalitsuse liiget eneseisolatsioonis

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Tartu abilinnapea Mihkel Lees (vasakul) ja linnapea Urmas Klaas.
Tartu abilinnapea Mihkel Lees (vasakul) ja linnapea Urmas Klaas. Foto: Sille Annuk

Tartu sotsiaalabi ja tervishoiu eest vastutav abilinnapea Mihkel Lees teatas täna õhtul sotsiaalmeedias, et on nakatunud koroonasse. Lähikontaktsetena jäid seetõttu eneseisolatsiooni linnapea Urmas Klaas ning abilinnapead Reno Laidre ja Raimond Tamm.

«Eile hommikul oli kõik OK, läksin tööle. Lõuna paiku mõtlesin, et lähen korraks kodust läbi. Naine ütles, et silmad on hallid ja imelikud. Et kas olen ikka terve?» kirjutas Lees. «Läksin peegli ette ja vaatasin, et pisikesed silmad, nagu ikka. Veidi ehk väsinud. Aga igaks juhuks kraadisin. 37,2. Läksin kohe testima, rohkem kontakte ei loonud. Täna hommikul tuli positiivne tulemus,» jätkas ta.

Lees ütles, et teavitas terviseametiga konsulteerides haigestumisest viimase kolme päeva (laupäev kuni esmaspäev) lähikontaktseid, sest sel ajal võis ta teisi nakatada. Lisaks linnapeale ja kahele abilinnapeale jäid Leesi lähikontaktsena eneseisolatsiooni ka kolm linna ametnikku.

Seda, kust ta võis viiruse saada, ei osanud Lees pakkuda. «Rääkisin terviseametile enda käigud ja tegemised ära, eks nad teevad nüüd detektiivitööd edasi,» sõnas ta.

Kui esmaspäeval oli Leesil veel palavik, siis täna õhtuks oli palavik taandunud ja mehe enesetunne parem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles