Vahur Kollom: kirumine ei tee elu paremaks (1)

Vahur Kollom
, Tulevikuerakond
Copy
Tulevikuerakonna kõneisik Vahur Kollom.
Tulevikuerakonna kõneisik Vahur Kollom. Foto: Kristel Vask

Kaire Uuseni artikkel pealkirjaga «Vajame poliitikasse uusi inimesi» juhtis tähelepanu väga õigetele asjadele. Rahulolematus on ühiskonda jäänud jääkeldriajastust alates. Poliitikas toimuv vastandumine, teerullipoliitika ja korruptsioon on inimesed võõrandanud võimust. Viimatine valitsuse moodustamine oli mingis mõttes suisa jõudemonstratsioon, kus läbirääkimiste laua taha saadetud isikute abil näidati kogu ühiskonnale, millised on valitsust loovate erakondade väärtused, ja saadeti konkreetne sõnum, et teeme, mis tahame.

Kas aktiivselt või passiivselt osaleme me kõik poliitikas. Mõnikord laseme otsused teha lihtsalt meie endi eest. Võime vaadata kõrvalt ja poliitika vastu mitte huvi tunda (olla ükskõikne), olla rahul olukorraga ja toetada (olla rahul), kiruda ja mitte midagi teha (olla rahulolematu) või osa võtta ning aidata muuta toimuvat. Mitte midagi ei muutu, kui oleme kõrvaltvaatajad, toetame kehtivat olukorda või lihtsalt kirume kõiki ja kõike.

Elanikkonda kaasatakse poliitikasse ja otsustusprotsessidesse peamiselt valimistel: riigikogu, kohaliku volikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel. Samuti saame sõna sekka öelda projektikonkurssidel nimega kaasav eelarve. Loodud on ka rahvaalgatuse keskkond, kus saame anda allkirju ühiskonna valupunktidele osutavatele petitsioonidele ja suunata need siis riigikogule või omavalitsusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles