Ministeerium soovitab elumajad ERMist kaugemale puksida

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
ERMist põhjas on üks Merko maja juba kuju võtmas. Samas kvartalis on veel kahel krundil alanud esimesed ettevalmistused ehituseks.
ERMist põhjas on üks Merko maja juba kuju võtmas. Samas kvartalis on veel kahel krundil alanud esimesed ettevalmistused ehituseks. Foto: Kristjan Teedema

ERMi peamaja ümbrusesse on juba kerkinud uusi elamuid ning mitmed on nii planeerimise kui ehitamise järgus. Et osa kavandatavatest hoonetest kerkiks arhitektide hinnangul ainulaadse väljanägemisega muuseumihoonele liiga lähedale, teeb kultuuriministeerium asjaosalistele ettepaneku veel viimasel hetkel kaaluda arenduste seismapanekut ja vahetada need maatükid kaugemal asuvate vastu.

Kinnistute vahetamise tundliku loomuga palve saatsid Eesti arhitektide liit ja ERM eelmise aasta detsembris korraga nii kultuuriministeeriumile, peaministrile kui riigikogu kultuurikomisjoni esimehele. Ministeerium läks sellega kaasa ja eile sedastas selle kommunikatsiooniosakonna nõunik Brita Tuuling, et ettepanek pakub kinnisvaraarendajatele kompromissi, milles nood ei kannaks ärilist kahju, ning samal ajal säiliks ERMi ja selle lähiümbruse ruumiline tervik.

Milliste maatükkide vastu vahetus võiks toimuda, pole praegu veel selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles