Suurima muinsuskaitsetoetuse sai keskaegne linnamüür

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Muinsuskaitseameti Tartumaa nõunik Inga Raudvassar Tartu linnamüüri juures, mida tänavu suvel hakatakse korrastama Laia tänava poolsest otsast.
Muinsuskaitseameti Tartumaa nõunik Inga Raudvassar Tartu linnamüüri juures, mida tänavu suvel hakatakse korrastama Laia tänava poolsest otsast. Foto: Margus Ansu

Tartul on põhjust rõõmustada, sest riigi muinsuskaitsetoetustest suurim summa Tartumaal määrati keskaegse linnamüüri konserveerimiseks. Riigilt tulev 45 000 eurot on tubli abi linnaeelarves ette nähtud 100 000 euro kõrval.

Kui aga vaade seada vajaduse järgi ja töö kallidust arvestades, on ka need summad kokku ikkagi küllaldased vaid väikse osa korrastamiseks, nentis muinsuskaitseameti Tartumaa nõunik Inga Raudvassar.

«Selle rahaga saab ilmselt ühe väikese jupikese konserveerida ja siis tuleb edasi tegeleda, aga milline jupp, see selgub lähiajal, kui pannakse tööde mahud paika ja koostatakse konserveerimise tegevuskava,» ütles Raudvassar. «Peab läbi rääkima, kas konserveerida – selles mõttes, et mitte juurde teha, uuesti üles ehitada – või võtta rekonstrueeriv lahendus. See teema on nüüd uuesti päevakorrale tulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles