Värske aukodanik sättis uued maalid näituseks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lemme Haldre tõi kultuuriklubisse Promenaadiviis näitusele umbes 20 värvidemängulist maali, mille hulgas on ka «Kahe lume vahel» (paremalt) ja «Tunderatsu». Esimene neist on mitu korda üle maalitud.
Lemme Haldre tõi kultuuriklubisse Promenaadiviis näitusele umbes 20 värvidemängulist maali, mille hulgas on ka «Kahe lume vahel» (paremalt) ja «Tunderatsu». Esimene neist on mitu korda üle maalitud. Foto: Sille Annuk

Kultuuriklubis Promenaadiviis on eelmise nädala lõpust uus näitus. Are Tralla fotode väljapaneku «Octobotanica» vahetas välja Lemme Haldre «Paigast liigutatud asjad», milles on värvidemängulised maalid. Kunstisündmuse teeb eriliseks see, et Lemme Haldre on värske Tartu aukodanik.

Linnavolikogu jättis tänavuste aunimetuste saajate väljakuulutamisel kõrvale Lemme Haldre tegevuse kunstnikuna ning tõstis ta esile kui lastearsti, kliinilise psühholoogi-psühhoterapeudi, seksuoloogi ja pereterapeudi. «Ta on oma valdkonna julge eestkõneleja, kes on pühendanud oma professionaalse elu seksuaalselt väärkoheldud laste ja noorte aitamisele, noorte nõustamisele ning laste seksuaalse väärkohtlemise ennetamisele,» on kirjas otsuses.

Lapsed ja kunst

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles