Tartu korvpallimeeskond võitis kodusaalis Rakveret

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartule tõi võiduga lõppenud mängus enim punkte Charles Barton.
Tartule tõi võiduga lõppenud mängus enim punkte Charles Barton. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Tartu ülikool Maks & Moorits alistas eile Eesti-Läti liigas oma kodusaalis Rakvere Tarva. Tartlased pöörasid mängu enda kasuks eduka viimase veerandiga ning võitsid kohtumise seisuga 94:78. Kuus Tartu mängijat jõudsid kahekohalise punktisummani, enim sai punkte kirja Charles Barton, kes lõpetas mängu 22 punkti ja 12 korvisööduga.  

Mängu avapoolajal hoidis Tartu meeskond initsiatiivi ja juhtis enamasti nelja-viie punktiga. Samas suutsid virulased igale Tartu minekukatsele pidurit tõmmata ja oma liidri Kristaps Gluditise vedamisel saadi vahe taas väiksemaks. Esimene veerand lõppes Tartu 25:19 eduseisus.  

Teisel veerandil püsis Tartu eduseis, aga korviderohkes mängus suutis Tarvas sammu pidada. Esimese poolaja lõpetas Egert Halleri kaugvise, mis tabloole 48:48 viigi tegi. 

Kolmandal veerandil sai Tarvas korraks nelja punktiga ette, aga Tartu poolel tabas Barton kolm vabaviset ja seis oli tasavägine. Veerandi lõpuks oli Tarval käes minimaalne edu seisuga 69:68. 

Neljanda veerandi esimeste minutitega tõmbas Tartu aga oma kaitset tihedamaks – Tarvas hoiti viie minuti jooksul kuival ja ise koguti 14 punkti, seda nii kaugvisetest kui ka läbimurretest. Sellest spurdist Rakvere enam ei toibunud ja mida minut edasi, seda suuremaks vahe läks. Oliver Suuroru viis järjestikust punkti venitasid selle juba 20 peale seisuni 93:73. Mängu lõppskoor jäi vormistada noorematel mängijatel ja Tartu sai tabelisse kirja 94:87 võidu. 

Kuus mängijat jõudsid Tartu poolel kahekohalise punktisummani. Charles Bartoni arvele kogunes ligi 32 mänguminutiga 22 punkti ja 12 korvisöötu, kaugvisked seejuures kuuest viis. Kaksikduubli sai kirja ka Emmanuel Wembi, kes lõpetas mängu 13 punkti ja 12 lauapalliga. Hendrik Eelmäe saagiks jäi 15, Jordan Cappsile 14, Sverre Aavile 13 ja Oliver Suurorule 12 punkti. Rakvere Tarva parim oli Kristaps Gluditis 25 punkti, viie korvisöödu ja kolme lauapalliga. 

Tartu ülikooli korvpallimeeskonna Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul sai määravaks neljanda veerandi kaitsemäng. «Saime neljandal veerandajal kaitse pidama ja see otsustas mängu ära. Rünnakul oli hea õhtu ja sisse kukkusid ka rasked visked. Eks pisut mängis rolli ka see, et Tarval oli mitu mängu järjest ja kolmapäevasest mängust suur võit all. Koondisepausile kaotuse pealt oleks väga niru tunne minna olnud, seega oli see emotsionaalselt kogu meeskonnale hea võit,» sõnas Kandimaa. 

Tartu ülikooli meeskonnal on nüüd turniiritabelis kirjas seitse võitu ja 14 kaotust, järgmine mäng on plaanitud 25. veebruaril, kui külla sõidetakse Tallinna BC Kalev/Cramole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles