Teaduspark ootab mänguarendajaid rahvusvahelisse programmi

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Futuclassi üks asutaja Karl Lomp programmi Science to Business demopäeval ettekannet tegemas.
Futuclassi üks asutaja Karl Lomp programmi Science to Business demopäeval ettekannet tegemas. Foto: Kadri Arrak

Tartu teaduspargi uue mängundusega seotud ettevõtetele suunatud arendusprogrammi «Be big» eesmärk on toetada arendajaid rahvusvahelisele turule jõudmisel. 

Osalema on oodatud meeskonnad, kes on kas hiljuti välja andnud või lähikuudel avaldamas uut mängu. Koostöös Baltic Explorersi projekti partneritega Soomest, Rootsist ja Lätist ning kohalike valdkondlike ekspertidega valmistatakse tiimid ette Põhja-Ameerika ja Kagu-Aasia turgudele minekuks.

«Kuna Eestis väga palju mänguarendajaid toetavat tegevust ei ole, on programm suunatud sellele, et mänguarendajad jõuaksid oma tootega kiiremini turule,» ütles Tartu teaduspargi ettevõtlusinkubaatori juht Hanna-Liis Remmelg. Programmi on kaasatud mentorid, kellel on endal mängu loomise kogemus, aga ka ärimentorid. Lisaks toimuvad mitmesugused koolitused ja tugevamad tiimid saavad osaleda ühisdelegatsioonides rahvusvahelistel messidel.

Remmelg sõnas, et plaan on osaleda USAs San Franciscos toimuval üritusel Game Developers Conference ja Saksamaal Kölnis aset leidval Gamescomil. Ta märkis, et kuigi rahalist tuge programmist ei saa, on selles osalemine ettevõtetele tasuta.

Varem on teaduspargi programmidest tuule tiibadesse saanud näiteks arvutimäng «Death and Taxes», aga ka hariduslike mängude platvormi arendav ALPA Kids ja ka Futuclass, mille mäng õpetab virtuaalreaalsuses teadust.

Osalejad kohtuvad esimest korda 25.–28. märtsil ühisel arendusnädalavahetusel, mis toimub veebis. «Be big» programmi saab kandideerida 20. veebruarini ning see viiakse ellu Baltic Explorersi projekti toel. Algatuse eesmärk on toetada mängutööstuse arengut Kesk-Läänemere regioonis ning seda rahastab ELi Interregi Kesk-Läänemere programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles