Tartu korvpallimeeskond jäi kodusaalis Raplale alla

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu kõrgeima skoori vormistas eile 20 punktiga Hendrik Eelmäe.
Tartu kõrgeima skoori vormistas eile 20 punktiga Hendrik Eelmäe. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustas Eesti-Läti liigas Eesti arvestuses kolmandat meeskonda Avis Utilitas Raplat ning pidi tunnistama külaliste 76:70 paremust. Tartlastele teenis parimana 20 punkti Hendrik Eelmäe.

Tühjade tribüünide ees Tartu ülikooli spordihoones mängitud kohtumises said tartlased mängu alguses väga hästi minema ning kuue minutiga haarati 17:7 edu. Veel 40 sekundit enne veerandi lõppu oli eduseis seitse punkti, siis tõi Rapla värskeim täiendus, ameeriklane Brandon Childress järjest neli punkti ja avaveerand lõppes Tartu kolmepunktilises eduseisus 23:20.

Suure osa teisest veerandis hoidsid tartlased eduseisu, kuid mänguskoor püsis madal. Poolaja viimase paari minutiga kallutas Rapla aga mängu enda poole. Childressi kaugvise 20 sekundit enne poolajavilet viis meeskonnad pikale pausile Rapla 40:35 eduseisus. 

Teise poolaja alguses vähendasid Oliver Suurorg ja Emmanuel Wembi vahe küll minimaalseks, aga Rapla vastas kohe 6:0 spurdiga, millest neli punkti viskas Al-Wajid Aminu. Hendrik Eelmäe 2+1 korv peatas küll hetkeks spurdi, aga Rapla jätkas vastuseta skoorimist. Veerandi lõpuks oli Rapla saanud kätte kümnepunktilise edu 56:46. 

Viimasel veerandil said tartlased mitmel korral vahe taas nelja-viie peale, aga kohe leidus Rapla poolel vastus, mis eduseisu taas turvalisemaks suurendas. Ühe viske kaugusele tartlased ei jõudnudki ja lõpuvile kõlades olid tablool Rapla 76:70 võidunumbrid. 

Tartu parimana kogus Hendrik Eelmäe 26 mänguminutiga 20 punkti, kaugviskeid sooritas seejuures kolmest kolm. Emmanuel Wembi viskas 16 punkti ja võttis neli lauapalli. Charles Barton lisas üheksa punkti ja viis korvisöötu. Üleplatsimees oli aga Rapla mängujuht Brandon Childress 25 punkti, kuue lauapalli ja kolme korvisööduga.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul tehti rünnakul kohati valesid lahendusi. «Selle asemel, et lahendada olukord kindla peale, püüdsime anda keerulisemat söötu ja sealt tulid pallikaotused. Mitmetes olukordades tegime kaitses ka palju tööd ära, aga vastane pääses ikkagi kuskilt läbi ja suutis olukorra ära lahendada. Jäime hätta ka lauapallidega ja vastaste uue mehe takistamisega. Reedeseks Rakvere mänguks peame kaitse paremini toimima saama, sest seal tahavad kõik visata,» sõnas Kandimaa. 

Tartlastel on nüüd Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kuus võitu ja 14 kaotust ning sellega asutakse kuuendal tabelireal. Järgmine mäng on taas kodusaalis, kui reedel, 12. veebruaril kell 19 võõrustatakse Rakvere Tarvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles