Vastsündinu elu nõudnud avarii põhjustajat oli varem joobes juhtimise eest karistatud (6)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Raske õnnetus juhtus 28. jaanuari õhtul, kui Aardlapalu külas kaldus 51-aastase mehe juhitud Ford vastassuunavööndisse ning toimus laupkokkupõrge vastu sõitnud Volkswagen Passatiga.
Raske õnnetus juhtus 28. jaanuari õhtul, kui Aardlapalu külas kaldus 51-aastase mehe juhitud Ford vastassuunavööndisse ning toimus laupkokkupõrge vastu sõitnud Volkswagen Passatiga. Foto: Lõuna prefektuur

Jaanuari lõpus Tartu külje all Aardlapalus lapse surmaga päädinud avarii põhjustanud meest on politsei joobes juhtimise eest varem kaks korda karistanud.

Viimati sai õnnetuse põhjustanud 51-aastane Eestis elav Vene kodanik Igor karistada mullu suvel Kambja vallas, kui istus alkoholijoobes autorooli. Teda karistati väärteomenetlusega paragrahvi alusel, mis käsitleb sõiduki juhtimist 0,20–0,49-promillises joobes. Tegemist on kerge alkoholijoobega, mis nägi ette kuni 400 eurot trahvi või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist kuni kuueks kuuks. Toona polnud tal varasemaid kehtivaid rikkumisi ning ta sai trahvi 320 eurot.

2018. aasta kevadel jäi mees politseile vahele purjuspäi rattaga sõites. Kuna purjuspäi jalgrattaga sõitmine liigitub liiklusseaduses muu rikkumise alla, oli toona trahvi suurus 28 eurot.

Uurimine veel käib

28. jaanuaril põhjustatud avarii uurimiseks algatas Lõuna ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetluse. Kuna varasemad kaks trahvi olid Igoril makstud ja väärteod aegunud, ei saa neid edasisel menetlemisel arvesse võtta.

Vastsündinu surmani viinud avarii põhjustanud mehe enda sõnul on tal harjumus iga nädal alkoholi pruukida, seetõttu oli tema vahistamine vältimatu, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kretel Tamm.

Mehel oli kriminaalne ehk raske joove. Terviseameti info kohaselt on sellise joobeseisundi tunnuseks tasakaalu kehv tunnetamine, nägemise hägustumine ning raskused rääkimisel. Lisaks võib olla häiritud mõtlemine, taju ja otsustusvõime.

Esialgu alustas prokuratuur menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb joobes juhtimist. Milliseks selle juhtumi kvalifikatsioon aga lõpuks kujuneb ehk kas sündmust käsitletakse tapmisena, saab täpsemalt öelda siis, kui kõik määratud ekspertiisid on saanud vastuse, ütles Tamm.

Politseile tuttav

Prokuratuuril ei olnud teisipäeva õhtul anda infot, kas ka kõrval istunud naine oli alkoholi tarvitanud, kuid õnnetuse põhjustanud mehe kohtupinki saatmisel ei ole see ka oluline. Küll aga teadsid Tartu Postimehega rääkinud lähedased öelda, et viinaviga oli küljes nii õnnetuse põhjustanud mehel kui ka autos kaasa sõitnud naisel.

Perekond on varem olnud politsei huviorbiidis alkoholilembuse ja perevägivalla teadete tõttu. Kastre valla sotsiaalosakonna juhataja Karmen Vetemäe sõnul tegelevad valla sotsiaaltöötajad ja lastekaitsespetsialistid praegu avarii põhjustanud autos viibinud pereemaga ja tema lapse abistamisega. Fordi juhtinud mees võeti vahi alla möödunud kolmapäeval pärast haiglaravi lõppemist ja viidi arestimajja.

Foto: Tartu Postimees
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles