Politsei nabis kinni ülikooli peahoone süütaja (4)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy

Politsei pidas kinni mehe, keda on alust kahtlustada möödunud aasta lõpus Tartu ülikooli peamaja ja mitme teise hoone süütamises.

22. detsembril lõhuti Tartu ülikooli peahoone aken ja süüdati üks kabinet. Ühtlasi laekus politseile peagi pärast seda mitu teadet selle kohta, et ülikooli lähistel Struve tänaval, aga ka Tammelinnas Elva tänaval on süüdatud kuur ja Variku linnaosas Kirsi tänaval veel üks hoone.

«Kogusime sündmuskohtadelt tõendeid, mis võimaldaks süütaja kindlaks teha, ent kui tuli teeb palju hävitustööd, on tõendite leidmine alati tavapärasest keerukam väljakutse,» nentis Tartu politseijaoskonna politseikapten Lilian Palu.

Ta märkis, et politsei analüüsis süütaja tabamiseks sadu tunde turvakaamerate salvestisi. «Lisaks kogusime abistavat infot võimalikelt tunnistajatelt ning tegime teisi menetlustoiminguid,» kirjeldas politseiuurija.

Kriminalistide, uurijate ning prokuröri hea töö ja pingutused viisid sihile, kui eelmisel nädalal õnnestus kindlaks teha ja kinni pidada mees, keda on alust kahtlustada neis süütamistes. Tegu on Põlvamaal elava keskealise varem karistamata mehega.

Möödunud nädala lõpus esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur taotluse kuriteos kahtlustatava vahi alla võtmiseks ning kohus selle taotluse ka rahuldas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Silva Rood sõnas, et kriminaalmenetluses telliti kohtupsühhiaatriline ekspertiis hindamaks kuriteos kahtlustatava mehe terviseseisundit. «Selle ekspertiisi tulemusest sõltub ka kriminaalmenetluse edasine käik,» märkis prokurör.

Tartu südalinnas Ülikooli tänaval asuva Tartu ülikooli peahoone automaatne tulekahjusignalisatsioon andis tulekahjust märku 22. detsembri hommikul kella viie ajal. Samuti helistati häirekeskusesse ülikooli valvekeskusest.

Kohale tõtanud päästjad selgitasid süütamise päeval, et peahoones oleva õppeosakonna kabinetis number 136 olid süttinud kardinad ja tekkinud põleng. Tulekahju kustutati esmaste kustutusvahenditega. Keegi tulekahjus viga ei saanud.

Siis tekkis ka sotsiaalmeedias arutelu, et kuna ülikooli peahoones oli suur tulekahju 1965. aasta 21. detsembril, siis polnud ka toonane süütamine ehk juhuslik.

Säärane pilt avanes Tartu ülikooli peahoone kabinetis number 136 22. detsembri hommikul. Tules said kannatada kardinad, aknalaud ja laud. 
Säärane pilt avanes Tartu ülikooli peahoone kabinetis number 136 22. detsembri hommikul. Tules said kannatada kardinad, aknalaud ja laud. Foto: Erakogu
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles