Digikoristuspäev lõi osalejate rekordi

Tartu Postimees
Copy
Serveriruum.
Serveriruum. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

29. jaanuaril leidis aset kolmas üle-eestiline digikoristuspäev, millest võttis osa rekordiliselt 272 ettevõtet ja asutust ning üle 10 000 eraisiku.

Tänavusel digikoristuspäeval pea kahekordistus osalenud ettevõtete arv, kuhu kuulusid lisaks organisatsioonid, nagu Tartu ülikool, AS Tallink Grupp, Swedbank, SEB, päästeamet, Astri Grupp, terviseamet ja paljud teised.  

«Digikoristuspäeva osalejate hüppeline kasv kinnitab fakti, et üha enam teadvustatakse digiprügi mõju nii meie enda produktiivsusele, küberturvalisusele kui keskkonnale,» lausus Telia Eesti tehnoloogiajuht Andre Visse. «Meil on väga hea meel, et digikoristuspäevast on kujunemas mõtteviis, kuidas enda digielu korraldada nii, et see oleks võimalikult hea meile endile ja ka ümbritsevale ruumile,» lisas Visse.  

Lisaks ettevõtetele ja asutustele andis koristuspäeval enda osalemisest märku ka tuhandeid eraisikuid. Kui arvestada sinna juurde ettevõtetes osalenud töötajad, küünib koristajate arv 17 000ni, mis on ligi kolm korda enam kui mullu.  

«SEBs oleme digikoristuse ideega ühinenud selle esimesest aastast saati ning arvame endiselt, et iga aastaga vajadus digiteadlikkuse järele aina kasvab,» ütles SEB Baltikumi digitaalse müügi juht Edward Rebane. «Sel aastal oleme suunanud oma fookust muu hulgas küberturvalisusele ning vajadusele hoida kontrolli all enda kohta avalikult kättesaadavat informatsiooni. Mis puudutab digikoristamisega seotud rutiini, siis see on kindlasti oluline nii Telia valitud kuupäeval kui ka terve aasta jooksul,» märkis Rebane.

Kuigi Telia jätkab digikoristuspäeva eestvedamist ka järgmisel aastal, saavad ettevõtted ja inimesed panustada oma digielu korrastamisesse iga päev, arvas Visse. «On oluline, et teadvustaksime meie digielu mõju iga päev ning ennetavalt tegutsedes pidurdaksime digitaalse jalajälje kasvu.»  

Digitaalne koristuspäev on 2019. aastal Telia Eesti algatatud aktsioon, mille eesmärk on vähendada digitaalse prügi ja müra hulka ning juhtida tähelepanu digiprügi keskkonnamõjule. Tänavu kutsusid selle ellu Telia, Maailmakoristuspäev, Tartu loodusmaja ja Tallinna ülikool.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles