Tartu kaalub lasteaiateenuse ostmist riigihankega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia rühmatuba.
Lasteaia rühmatuba. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tartu loodab sel aastal ise rajada 200 lasteaiakohta, kuid ülejäänud 400 koha loomiseks ootab linn eraettevõtjate abi ja kaalub võimalust osta teenust riigihanke kaudu.

Lasteaiateenust osutavate ettevõtjate arvates oleks riigihanke näol tegu hea ideega, sest nii tagaks linn teenuse osutamise fikseeritud tingimustel aastate jooksul, vahendasid ERR uudisteportaal raadiouudised.

Praegu annab linn eralasteaedade üksnes toetust lasteaiakohtade loomisel ja katab osaliselt õpetamiskulud, kuid praegu kehtivad eraõiguslikud lepingud ei taga sellistele lasteaedadele kindlust, et linna ka näiteks viie või kümne aasta pärast teenust ostaks.

«Selleks, et oleks ühtne ja stabiilne võimalus teenust osutada, oleksid pikaajalised ja läbi riigihanke teostatud teenuse ostud mõlemale osapoolele rohkem kindlustunnet pakkuvad kui praegune olukord,» rääkis Tartu ühe esimese eralasteaia «Terake» juhatuse liige Andrus Kuusman.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles