Topauto Tartu kavatseb osta Auto-Bon AC Tartu salongi

Tartu Postimees
Copy
Topauto reklaam Lõunakeskuses.
Topauto reklaam Lõunakeskuses. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

AS Topauto Tartu kavatseb omandada  AS-ile Auto-Bon AC kuuluva Citroëni autode müügi ja hooldusega tegeleva salongi Tartus Tähe 110. 

Konkurentsiseaduse tähenduses toimub koondumine ning kuna osaliste käibed ületavad seaduses sätestatud piirmäärad, eeldab tehingu jõustamine konkurentsiameti luba, selgus koondumisteatest. 

Auto-Bon AC kuulub Soomes registreeritud Auto-Bon Oy valitseva mõju alla, selle peamine tegevusvaldkond on Soomes uute sõiduautode ja varuosade maaletoomine ja müük. Auto-Bon Oy kuulub omakorda kontserni, mis lõppastmes on füüsilise isiku George Bassadone kontrolli all.

Kontserni kuulub ka Bassadone Automotive Nordic Oy, mille tütarettevõtjad tegelevad Peugeot', Hyndai, Isuzu ja SsangYongi kaubamärgiga sõiduautode ja tarbesõidukite maaletoomise ja hulgimüügiga Baltikumis, sealhulgas Eestis. Auto-Bon Baltic Oy-l on ka mitmeid tütarettevõtteid nii Soomes kui Baltikumis.

Auto-Bon AC põhitegevus on uute Citroëni kaubamärgiga sõidukite ja seonduvate varuosade ning autotarvikute maaletoomine ja hulgimüük. Samuti tegeleb Auto-Bon AC Citroëni kaubamärgiga sõidukite rendi ja kasutusrendiga.

Koondumise raames antakse Topautole üle Auto-Bon AC Tartu jaemüügi esindus, mis tegeleb uute Citroëni kaubamärgiga sõiduautode ja tarbesõidukite ning seonduvate varuosade ja autotarvikute jaemüügiga, sõiduautode ja tarbesõidukite hoolduse ja remondiga ning kasutatud autode jaemüügiga.

Topauto Tartu kuulub Topauto konsolideerimisgruppi, kuhu kuuluvad ka Topauto Pärnu ning Rentline. Topauto Tartu tegevusalad on Seati, Suzuki, Hyundai, Isuzu ja SsangYongi uute ja kasutatud sõidukite ja mehhanismide ning nende lisaseadmete ja, varuosade ost-müük, komisjonimüük, hooldus, remonditeenus ja garantiiremont. Topauto Tartul on üks salongi.

Koondumisteate kohaselt on tehingu majanduslik eesmärk kasvatada Topauto Tartu müügikasumit ning tegevuse rentaablust.

Auto-Bon AC salongi ja Topauto Tartuga samasse kontserni kuuluvate äriühingute tegevus Eestis kattub horisontaalselt. Kuivõrd koondumise osaliste ühine turuosa ühelgi vertikaalsel kaubaturul ei ületa aga 25 protsenti ega ühelgi horisontaalsel turul 15 protsenti, puuduvad mõjutatud ja seotud kaubaturud.

Teate kohaselt ei tekita ega tugevda koondumine turgu valitsevat seisundit ega kahjusta muul viisil konkurentsi ühelgi kaubaturul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles