Kunstnik Robert-Rudolf Volk sihtis sadat ja jõudiski selleni

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Robert-Rudolf Volki kutsuvad lapselapsed Rutsiks ja kaitseliidu võitluskaaslased Robiks. Kõik räägivad temast kui väga südist ja rõõmsast mehest.
Robert-Rudolf Volki kutsuvad lapselapsed Rutsiks ja kaitseliidu võitluskaaslased Robiks. Kõik räägivad temast kui väga südist ja rõõmsast mehest. Foto: Velve Veski

Elus kõige tähtsamad ongi ikka lapsed ja lapselapsed, leiab 100-aastane mees täna. Täna saja-aastaseks saav Robert-Rudolf Volk ootab külla kolme last: juba pensioniikka jõudnud vanemat poega Pearu Volki, arstist tütart Velve Veskit ja kooliõpetajast nooremat poega Jaanus Volki. Kui siit järgmisi põlvi edasi lugeda, siis on Robert-Rudolf Volgil veel kümme lapselast ja 12 lapselapselast.

Aastatagune näitus «Robert-Rudolf Volk. Kunstitöötaja». Taustal portreed, mis kunstnik on loonud oma vennatütardest. Näituse koostas Indrek Grigor.
Aastatagune näitus «Robert-Rudolf Volk. Kunstitöötaja». Taustal portreed, mis kunstnik on loonud oma vennatütardest. Näituse koostas Indrek Grigor. Foto: Kristjan Teedema

Juubilar ise on uhke hoiakuga härra, keda saadab alati rõõmus meel, kes armastab korda ja täpsust ning teab oma väärtust. Tänaseks sündmuseks pani tütar Velve Veski samet­alusele välja kõik isa aurahad. Need on kaitseliidu Valgeristi III klassi märk, Vabaduse Tammepärja aumärk, Eesti vabadusvõitlejate liidu rinnamärk kommunismivastasest võitlusest osavõtu eest ning seesama märk admiral Johan Pitka relvavendade ühenduselt. Tunnustusi on veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles