Helistajaid aitasid telefoniraamat ja keskjaam (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
1939. aastal käis helistamine Tartu telefonikeskjaama kaudu, mis oli sisse seatud Lai 29 majas.
1939. aastal käis helistamine Tartu telefonikeskjaama kaudu, mis oli sisse seatud Lai 29 majas. Foto: Ed. Põldre / EAA

Alles see oli, kui kõikjal oli käeulatuses telefoniraamat, enamasti üsna muritud väljanägemisega: nurgad hiirekõrvul ning pastakaga tehtud täiendustest kirju. Nõnda oli veel eelmise aastakümne esimeses pooles, siis aga neelas helistamisel abiks olnud teabetihedad trükised internet. Eesti viimane suurema piirkonna telefoninumbrite trükitud kogumik «Kontakt. Lõuna-Eesti telefonikataloog» ilmus viis aastat tagasi, kirjastaja FCR Media.

Aastal 2016 ilmunud kollaste kaantega raamatu «Kontakt» esimese poole kollastele lehekülgedele on paigutatud asutuste telefoninumbrid ja reklaamid tegevusalade kaupa. 288 leheküljest teise poole, mis on trükitud hallikasvalgele paberile, võtab enda alla asutuste ja nende numbrite tähestikuline register ning sellele järgneb korteritelefonide register maakondade kaupa.

«Kontakt. Lõuna-Eesti telefonikataloog. 2016/2017» on viimane suurema piirkonna telefoninumbrite ja muu teabe trükitud kogumik.
«Kontakt. Lõuna-Eesti telefonikataloog. 2016/2017» on viimane suurema piirkonna telefoninumbrite ja muu teabe trükitud kogumik. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles