Bigbank Tartu tuli Lätist tagasi kaotusega ning peab täna võitma

Lenel Karu
, reporter
Copy
Eile alista Lätis kodumeeskond RTU/Robežsardze/Jurmala tartlased 3:2 (25:20, 25:23, 22:25, 20:25, 15:9), Bigbank Tartule teenis Siim Põlluäär (pildil sinises) 16 punkti.
Eile alista Lätis kodumeeskond RTU/Robežsardze/Jurmala tartlased 3:2 (25:20, 25:23, 22:25, 20:25, 15:9), Bigbank Tartule teenis Siim Põlluäär (pildil sinises) 16 punkti. Foto: Kristjan Teedema

Võrkpalli Balti liigas on jäänud viimased kohtumised enne finaalturniiri, Bigbank Tartule on kõik kaardid veel laual ning iga mäng otsustava tähtsusega. Eile tuli tartlastel tunnistada Lätis kodumeeskonna RTU/Robežsardze/Jurmala paremust 3:2 (25:20, 25:23, 22:25, 20:25, 15:9) ning täna mängib Bigbank võõrsil SK Jēkabpils Lūšiga. Kui tartlased võidavad, on liigas esikohale tulek teoorias veel võimalik.

Tartu võrkpallimeeskonna esindusest puudus eile Märt Tammearu, kes jäi haiguse pärast eemale. Suurima skoori vormistas Bigbank Tartu poolel Albert Hurt – 24 punkti, Siim Põlluäär panustas 16 ja Stefan Kaibald 12 punktiga. Riia poolel teenisid enim punkte (20) Aleksandrs Avdejevs ja Renars-Pauls Jansons.

Lätlased olid Tartu meeskonnast eile üle vastuvõtul (tartlastel 61, riialastel 70 protsenti), rünnakul olid meeskonnad 39-protsendilise sooritusega võrdsed. Võõrustajad teenisid rohkem blokipunkte, tartlastele kogunes servil kuus ässa.

Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg on varemgi mitu korda rõhutanud, et kodus ja võõrsil mängimise erinevus annab tunda. Eile ütles Rikberg pärast kohtumist, et Riia võistkond mängis hästi ning tartlastele kogunes liiga palju eksimusi, sealhulgas survestati vastaseid servil liiga vähe. Peatreener lisas, et tänane mäng ei saa olema kuidagi lihtsam.

Praegu on liigatabelis Saaremaal liidrina 30 punkti, Tartu järgneb 27 punktiga ja Selver on 25 punktiga kolmas. Ka Saaremaal tuli Lätis sel nädalavahetusel vastu võtta kaotus ning nende tänane mäng Riia võistkonna vastu on suure kaaluga. Kui Saaremaa täna ei võida, annab see Selverile võimaluse põhiturniir esimesena lõpetada ja finaalturniir pealinnas korraldada. Selver on ka ainus Eesti klubi, kes läheb järgmisel nädalal põhiturniiril kaks korda vastamisi RTU/Robežsardze/Jurmala võistkonnaga.

Tartlastel on teoreetiliselt võimalus liigas veel esikoht saada, selleks tuleb täna võõrsil kindlalt võita ning loota, et Saaremaa jääb Riia võistkonnale alla 0:3 või 1:3 ning Selver kaotab järgmisel nädalal mängudes punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles