GALERII ⟩ Kriisist räsitud rokiklubi äratas ellu Vennaskond

Copy

Keerulistele aegadele vaatamata ärkas täna ellu Tartu rokiklubi Rock & Roll üle-euroopalise sündmuse Open Club Day raames, milles eesmärk oli tutvustada klubide ja kontserdipaikade tegevust kriisiaja kiuste. Õhtul hullutas rokiklubi külalisi ka ansambel Vennaskond.

«Uus aasta, ikka veel segane maailm. Hing igatseb muusikat ja me peame seda Teile pakkuma,» kutsusid esinejad tartlasi oma rokiklubi kontserdile «Maailm lõpeb veebruaris». Ansamblil Vennaskond oli kaasas vana repertuaari tuntud kullavaramust, kuid ka värsket kraami. Lisavõnkeid pakkus ansambel Helimõrv.

Rokiklubi jaoks oli tänane üritus midagi eriskummalist, ent kontserdinälg on kriisist tingitud vaikelu tõttu kasvanud suureks. Et järgida terviseameti kehtestatud piiranguid, tuli publikule saali sättida istumiseks toolid.

«Meie kõigi tervise ja heaolu huvides, kanname maski, desotame ja jälgime oma hügieeni. Tõbisena jää parem koju. Tahame ju teinekordki muusikat nautida,» seisis kontserdi kutsel.

Open Club Day raames näidati klubikülastajatele ka kontserdikorraldust lähemalt. Seda, kuidas ürituse ettevalmistamine ja läbiviimine praktikas käib. Kohale tulnutele tehti enne kontserti giidituur nii klubis kui ka selle all asuvas helistuudios.

Tiigi tänava rokiklubi lavalaudadel võis viimati bändi esinemas näha 12. detsembril. Üritus oli koroonatalve üks harvadest kontsertidest. Pärast seda polnud Tartu Tiigi tänava rokiklubis publiku rõõmuks kuni tänaseni rokkinud ükski ansambel.

Nagu kõik rokisõbrad, loodavad ka klubi programmijuht Karl Lomp ja omanik Roland Sutt, et vähemalt suvel muutub kontsertelu taas tavapäraseks ning sügisel on võimalik klubi täielikult avada. Nii, nagu viimased 17 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles