ERM pälvis kaks aastapreemiat

Tartu Postimees
Copy
Eesti Rahva Muusuemi muinasjutunäitus "Elas kord...".
Eesti Rahva Muusuemi muinasjutunäitus "Elas kord...". Foto: Arp Karm / Eesti Rahva Muuseum

Kaks Eesti rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiat läks Eesti Rahva Muusuemile.

Rahvakultuuri sihtkapitali käsitöö aastapreemia pälvis Anu Pink kudujate koopiaklubi ellukutsumise ja Muhu sukkade näituse «Meie argipäeva vidussepidamise aeg» korraldamise eest. Muhu sukad, mida kudujate koopiaklubi naised kudusid nii Muhumaal, Viljandis kui ka Brüsselis, tõid näituse külastajateni uhke värvidemängu. Idee luua näitus Muhu sukkadest ERMis tuli autoril muuseumi iga-aastasel konkursil «Oma näitus».

Eesti rahvakultuuri sihtkapitali rahvajutu aastapreemia pälvisid Katrin Sipelgas, Risto Järve, Janeli Jallai ja Jaak Kilmi muinasjutumaailma «Elas kord …» loomise eest. Neliku eestvedamisel ja ERMi toel loodud muinasjutunäitus «Elas kord …» viib jalutama muinasjuturadadele. Lugude ja peegelduste kaudu avaneb fantaasiamaailm, kust saab teada, kuidas muinasjutud on aja jooksul muutunud, kuulata muinaslugusid, sirvida muinasjuturaamatuid, kohtuda paljude tegelaskujudega ning arutleda selle üle, mis on õnn 21. sajandi uusmeedia ajastul.

Muinasjutunäitus «Elas kord …» hääletati ka mullu Tartu aasta teo kõige kordaläinumate tegude hulka ning nomineeriti Eesti muuseumide aastaauhinnale vahetuvate näituste kategoorias. Näitus on avatud kuni septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles