Galeriide öö hoiab Aparaaditehase kauem lahti

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval toimub Aparaaditehases teine galeriide öö.
Laupäeval toimub Aparaaditehases teine galeriide öö. Foto: Maris Tomba / Aparaaditehas

Aparaaditehase üheksa galeriid ja kõrvalasuvas Samelini kompleksis tegutsev Art & Tonic jätab tänaõhtusel galeriide ööl oma uksed külalistele kauemaks lahti.

Õhtul alates kell 18 ootavad ees mitme uue näituse avamised, kuraatorituurid, ühismaalimised ja üheõhtubaarid. Hoovis loovad meeleolu elav tuli, Peninuki glögi, diskokuul ning Kogo galeriis ja hoovis mängib plaate DJ Erki Pruul. Uuendusena toimuvad kõiki galeriisid läbivad tuurid, mida viib läbi galerist Stella Mõttus. Kogu programm ja tuurid on tasuta ning kestavad kuni 21-ni.

Galeriide ööl avatakse kolm uut näitust: Kogo galeriis Holger Looduse «Taasluues neid vanu nõlvakuid», Redwall Digital kontorigaleriis Eva Elise Olli «Ioni selfie» ning Karud ja Pojad stuudiopoes asuvas R galeriis Mirjam Siimu «Mõttehetked».

Ag47 galeriis on üleval Madis Katzi uus näitus, tARTu poes on väljas Maari Soekovi maalid ning uues näitusesaalis Peeter Alliku seni avalikkuse eest peidus olnud akvarellid. Lisaks on tARTu poes avatud kokteilibaar NAPP. TYPAs ootavad külastajaid kaks külaliskunstnikku: galeriis Irena Lawruszko ning paberisaalis Matti Dubee. Aparaaditehase koridorigaleriis on väljas Ralf Sannikovi näitus «Oktavian» ning Art & Tonic galeriis Mart Vainre «DEKAAD».

Uue osalejana on lisandunud Sofa Office galerii, kus saab vaadata maalikunstnik Mia Melanie Saare näitust. Kohal on ka Tbilisi kunstiakadeemiast õpingutelt naasnud noor kunstnik ise, kes maalib galeriide ööl uue teose. PaintbarShop stuudios saab tutvuda nende korraldatavate kunstitöötubade ja seal valminud tööde näitusega ning Tihase restoranis ja Aparaaditehase fuajees on avatud Fotografiska fotokunstikeskuse ajutine fotonäitus «Valgevene tulevik naiste väega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles