Avatud klubide päeval räägivad muusikud kriisidest ja klubikultuurist

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Tallinn Music Week.
Tallinn Music Week. Foto: Karl Erik Raid / Tallinn Music Week

Täna avavad neljandat korda rahvusvahelisel [Open] Club Dayl klubid ja kontserdipaigad üle Euroopa oma uksed füüsiliselt või virtuaalselt kõigile huvilistele. Sel aastal toimub koroonapiirangute tõttu üritus teistmoodi, kuid Eestist osaleb kontserdipaiku rohkem kui möödunud aastal. 

[Open] Club Day päev tutvustab klubide ja kontserdipaikade tegevust ning telgitaguseid, kõneleb nende tähtsusest kohalikule kultuurielule. Räägitakse, millisel alusel valmib programm, kuidas töötavad heli- ja valgustehnikud, tutvustatakse töökohti, korraldatakse arutelusid ja töötubasid. 

Üritusel osalevad sel aastal kuus kontserdipaika Tartust ja Tallinnast. Tartus Tiigi tänaval avab oma uksed klubi Rock & Roll Heaven, kus klubi eestvedajad tutvustavad majatuuril klubi ajalugu, igapäevategevusi ja praegust olukorda. Õhtul kell 19 esineb ansambel Vennaskond.

Veel on avatud Tallinna džässiklubi Philly Joe's, kus toimuvad Reigo Ahvena trummitunnid ning minikontserdid klubi enda töötajatega. Rokiklubi Barbar ootab külla bände ning huvilisi, kes näevad end tulevikus klubi partneritena.

Kavas on kaks arutelupaneeli, millest esimene toimub kell 13 Tallinna erinevate tubade klubis ja kannab nime «Kriisid muusikaettevõtluses», mida kannab üle ERR. Vestlust modereerib Jüri Muttika, kõnelevad Aivar Sirelpuu (Alexela kontserdimaja), Anne Erm (Jazzkaar) ja Aarne Valmis (Hitivabrik).

Sveta baaris toimub arutelu «Tallinna klubikultuuri minevik, olevik ja tulevik», mida modereerivad Madleen Teetsov-Faulkner (Sveta baar, Helikopter) ja Kevin Park (Uus Laine), arutlevad Raul Saaremets (Sõru Saund, Mutant Disco, Porridge Bullet), Elena Natale (HALL), Rene Köster (Helikopter, Sveta Baar, BÄM!), Tanel Mütt (kauplus Aasia, UNI, The Dark Side of The Moon), Siim Kask (Plastik) ja Mark Alexander Ummelas (Internet Cafe). Mõlemat aruteluringi kantakse üle virtuaalselt, piiratud hulgal inimestel on võimalik minna arutelusid kuulama ka kohapeale.

«Elava muusika jaoks katastroofiliselt halbadel aegadel tuleb klubidel koostööd teha ja leida kõikvõimalikke turvalisi võimalusi, et muusikud ja meie kuulajad üksteisele toeks saaksid olla ning sektor ei hääbuks,» ütles [Open] Club Day üks korraldaja ja Philly Joe's džässiklubi tegevjuht Kaspar Tammist.

Kavaga saab täpsemalt tutvuda Eesti muusikaettevõtete esindusorganisatsiooni Music Estonia kodulehel siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles