Päästjad kaardistasid Emajõel eluohtlikud rajad jõe ületamiseks

Lenel Karu
, reporter
Copy
Kroonuaia silla juures seisab silt «Jääl liikumine on ohtlik».
Kroonuaia silla juures seisab silt «Jääl liikumine on ohtlik». Foto: Kristjan Teedema

Päästjad paigaldasid täna Emajõe äärde ohutusplakateid, mis juhivad tähelepanu, et jõejääle mineja seab ohtu oma elu. Päästjatele on silma hakanud kummalised rajad jõe ületamiseks ning eluohtlikud kohad tähistati jääkaardil punasega.

Päästjad paigaldasid plakatid Kroonuaia silla juurde, kus oli näha üle jõe minevaid radu. Inimesed on eelistanud üle jää käia jõe ületamiseks mõeldud turvalise silla läheduses. Päästjad mõõtsid Emajõe jää paksust linna erinevates kohtades ja pidid päästeameti jääkaardile kõik mõõdetud kohad eluohtlikuks märkima. Päästeameti informatiivse jääkaardi leiab Google'i kaardirakendusest.

«Emajõe jääle minek on eluohtlik,» hoiatas Tartumaa operatiivkorrapidaja Kaido Õunapuu. «Kuigi mõnes kohas katab jää kogu jõge ning tundub turvaline, siis teises kohas on see mitmekihiline ja õhuke ning läbivajumise oht on väga suur,» lisas ta.

Vooluveekogudele tekib jää ka külmade ilmadega aeglaselt. Kiirema vooluga kohtades või sildade läheduses ei tarvitsegi jääkate inimese kandmiseks turvalist paksust saavutada. Sellel aastal on uppunud Eestis kaks inimest. Eelmisel aastal uppus jaanuaris viis ja veebruaris samuti viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles