Tartu korvpallimeeskond vandus alla Kalev/Cramole

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu korvpallimeeskond vandus eile kodusaalis alla Kalev/Cramole.
Tartu korvpallimeeskond vandus eile kodusaalis alla Kalev/Cramole. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Tartu ülikooli korvpallimeeskond Maks & Moorits võõrustas eile Eesti-Läti liiga 19. mängus BC Kalev/Cramot. Tasavägise esimese poolaja järel panid kalevlased oma paremuse teisel poolajal maksma ja võitsid mängu seisuga 78:60. Tartu parimana tõi mängujuht Charles Barton 21 punkti ja andis viis korvisöötu.

Tartu ülikooli spordihoone tühjade tribüünide ees peetud kohtumist alustasid väljakuperemehed maruliselt. Robin Kivi kolme kaugviskega võeti avaminutitega kohe juhtohjad ning veerandi keskel juhtis Tartu 18:8. Peagi käivitus aga ka kalevlaste mootor ning kaugvisetega vähendati veerandaja lõpuks kaotusseis punktidega 22:18. 

 

Teisel veerandil hakkas jõudude vahekord minut minutilt rohkem pealinlaste poole kalduma. Veerandi keskel oli seis 31:31 ja poolajale mindi juba kalevlaste 35:34 eduseisus. 

 

Teisel poolajal vedas kalevlased käima nende mängujuht Marcus Keene, kes tabas viigiseisult 42:42 kaks kaugviset. Tihedama kaitsega suudeti Tartu meeskond nelja minut jooksul kuival hoida, samas kui ise visati kaheksa vastuseta punkti. Kolmanda veerandi lõpuks juhtis Kalev/Cramo juba 57:46. 

 

Neljanda veerandi alguses said tartlased korraks vahe üheksale, aga kalevlaste kindlus vabaviskejoonel viis nad taas 15 punktiga ette ning mängu saatus oli sellega otsustatud. Kohtumise lõppskooriks vormistati 78:60. 

 

Tartu ülikooli meeskonna mängujuht Charles Barton tabas viis kaugviset ning sai kirja 21 punkti ja viis korvisöötu. Lisaks temale jõudis kahekohalise punktisummani ka Robin Kivi, kes viskas15 punkti ja võttis kuus lauapalli. Kalev/Cramo resultatiivseim oli pingilt sekkunud Janis Kaufmanis 15 punktiga ja seda vaid 15 mänguminutiga. Marcus Keene ja Maurice Kemp lisasid võrdselt 12 punkti, Keenele ka neli korvisöötu ja Kempile viis lauapalli.  

 

Tartu ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul ei suudetud teisel poolajal mängudistsipliini hoida. «Täna oli eesmärk rünnakul distsipliini hoida ja oma võimalused lõpuni mängida. Juba esimese poolaja lõpus hakkas meil kannatlikkus kaduma ja see jätkus teisel poolajal. Nad tegid ka oma korrektuurid kaitses ja sundisid meid tegema kiirustatud viskeid. Sellise satsi vastu piisab, kui mõned vabad visked mööda panna ja teisel pool lõppeb see kiirrünnaku või ebasportliku veaga,» sõnas Kandimaa. 

 

Tartu ülikooli korvpallimeeskonnal on nüüd Paf Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kuus võitu ja 13 kaotust. BC Kalev/Cramol on tabelis 11 võitu ja kaks kaotust. Tartlaste järgmine mäng on teisipäeval, 9. veebruaril, kui kodus võetakse vastu äsja koroonaisolatsiooni üle elanud AVIS UTILITAS Rapla meeskond. Pall pannakse Tartu ülikooli spordihoones mängu kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles