Mart Kevin Põlluste läheb Tartu maratoni võitma

Madis Perli
, videoreporter
Copy
Tartlasest maratoonar Mart Kevin Põlluste ei salga, et tänavu on tema üks olulisemaid eesmärke võita kodukoha tähtsaim võistlus.
Tartlasest maratoonar Mart Kevin Põlluste ei salga, et tänavu on tema üks olulisemaid eesmärke võita kodukoha tähtsaim võistlus. Foto: Joonas Sisask

Kui mullu jäi Eesti suurim suusamaraton sooja talve tõttu ära, siis tunamullu sõidetud 46. Tartu maratonil oli eestlastest parim tartlane Mart Kevin Põlluste, kes sai kaheksanda koha. Võitjale, soomlasele Niko Koskelale, jäi ta alla vaid kuue sekundiga. Nüüd tahab ta kindlasti võita.

Põlluste läks ka 2019. aastal starti võidumõttega. Toona jäi eesmärk saavutamata, tänavu on kõik trumbid tema käes. Esiteks on välismaistel konkurentidel reisipiirangute tõttu keeruline siia tulla. Teiseks on Põllustel väga tugev põhi all. «Mõte ja eesmärk on sama. Usku mul on ja arvan, et see on täiesti teostatav,» sõnas sportlane.

Täpset võidustrateegiat Põllustel veel pole, kuna see sõltub mitmest asjast, näiteks raja kvaliteedist ja ilmast. Maha kanda ei saa muidugi ka konkurente. «Plaani saab paika panna alles stardijoonel,» ütles ta.

Peamiselt tartlastest koosnev Eesti tiim Nordic Jobs Worldwide on sel talvel esimest korda​ löönud kaasa rahvusvahelises maratonisarjas Visma Ski Classics. Nii võeti hiljuti Põlluste osalusel ette Euroopa ringreis ja osaleti kolmel etapil. «Meil läks väga hästi. Kõik said oma ülesannetega hakkama, saime omavahel hästi läbi – kõik sujus,» kommenteeris Põlluste.

Eks ole näha, kuidas meil kodusel maastikul õnnestub.

Ta märkis, et tegi just Visma Ski Classicsi võistlustel oma pikamaasuusataja karjääri parimad tulemused: oli avavõistlusel 33. ja teisel 43. kohal. Kolmandal võistlusel, kuulsal Marcia­longal esines eestlane sedapuhku poole paremini kui mullu ja sai varasema 81. koha asemele kirjutada 39. koha.

Võistkonnana võtab Nordic Jobs Worldwide Eestis osa nii Alutaguse kui ka Tartu maratonist. «Eks ole näha, kuidas meil kodusel maastikul õnnestub. Kindlasti on ka siinsed konkurendid tugevad ja head võitlejad – ses mõttes lihtne ei saa kellelgi olema.»

Mart Kevin Põlluste leiab, et kohalikel võistlustel starti minna on kindlasti teistsugune tunne kui rahvusvahelistes sarjades. «Kui maailmas oleme kollanokad ja alustajad, siis Eestis vaadatakse meie kui proffide poole, kuigi keegi meist tegelikult profisuusataja ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles