Aura juurdeehitis jääb aasta lõpuni ootele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura veekeskus.
Aura veekeskus. Foto: Sille Annuk

Aura veekeskuse laienduseks korraldatud teise riigihanke tulemused ei toonud loodetud ehitushindade langust, mistõttu jäetakse esialgu kevadesse plaanitud ehitus vähemalt aasta lõpuni ootele.


Esimesel riigihankel jäid pakutud hinnad 600 000 ja 840 000 euro vahele, kuid vähendatud ehitusmahtudega kordushankel olid kõik pakkumised 600 000 euro kandis. «See tähendab, et parim pakkuja ei tulnud hinnas alla,» kommenteeris teise riigihanke tulemust Aura juhataja Kairi Ustav.

Esmaspäeval kogunenud veekeskuse nõukogul oli valida, kas laiendusest üldse loobuda või lükata uue hanke korraldamine pikemaks ajaks edasi. «Otsustasime, et korjame raha veel juurde ja vaatame ka projekti üle,» ütles nõukogu esimees Väino Kull.

«Kolm sauna jääb tänapäeval lahjaks ja tahaks ikka midagi paremat pakkuda,» lisas Ustav.
Nõukogu otsust mõjutas ka see, et laienduse alla jääv terrass tilgub projekteerimisvigade tõttu läbi ja nõuaks nagunii kapitaalremonti. Kui aga hakata praegu vaid terrassi remontima, kuluks suur osa rahast ära, kuid kliendile ei muutuks Ustavi sõnul midagi paremaks.   

Aasta lõpus

Uus hange tehakse ilmselt aasta lõpus, kui ehitushinnad üles kruvinud saastekvoodiraha hakkab otsa saama.

«Ma usun, et terve see aasta on veel hinnad kõrged, ning me üritame uuesti siis, kui ehitusturg on stabiliseerunud,» lausus Ustav ja lisas, et aastaga loodetakse ka raha juurde koguda. «Kui tuleb sama hea aasta, kui oli eelmine, siis saame ehitusse rohkem raha panna.»

Veekeskusel on praegu laienduseks raha veidi üle 400 000 euro, kuid peale ehituse nõuab kulutusi ka amprite juurdeostmine ning laienduse mööbel.

«Praegu on hind 200 000 eurot üle meie võimete ja linnal ka raha ei ole,» nentis Kull. Ta pakkus, et ehk aitab linn sellega, et ei tõsta renti.

Eraldi saunateenus

Veebruarikuu jooksul on veekeskusel plaanis hakata müüma eraldi odavamaid pileteid terviseklubisse.

«Praegu on nii, et terviseklubisse minekuks pead võtma terve maja pileti, kuid edaspidi saad osta vaid saunade, valgusteraapia ja mullivanni pääsme,» selgitas Ustav ning avaldas lootust, et eraldi saunateenus võiks keskuse käivet veelgi suurendada.

Paari nädala jooksul peaksid Ustavi sõnul jõudma Aurasse ka uued kuivatid, mis parandavad veekeskuse õhu kvaliteeti.

Riigihange

Aura laienduse e-riigihanke pakkumise tulemused (ilma km-ta)

• 1. Wesico Project OÜ, Wesico Ehitus OÜ, OÜ Tafrix 583 243,93 eurot

• 2. OÜ Hausers Grupp 627 686,85 eurot

• 3. AS Tartu Ehitus 656 648,92 eurot

• 4. Nordecon AS 658 300,69 eurot

• 5. AS Merko Tartu 664 574,71 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles