Kajar Lemberi kohtuprotsess võttis ootamatu pöörde (22)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mullu suvel sõnas kohtusse jõudnud Kajar Lember (püsti), et ilmselt kulub kohtulahendini aastaid. Poole aasta jooksul pole asja sisulise arutamiseni veel jõutud. 
 
Mullu suvel sõnas kohtusse jõudnud Kajar Lember (püsti), et ilmselt kulub kohtulahendini aastaid. Poole aasta jooksul pole asja sisulise arutamiseni veel jõutud.  Foto: Margus Ansu

Aastaid veninud kriminaalmenetlus ja kohtuprotsess soodustuskelmuses süüdistatava Kajar Lemberi ning mitmete teiste eraisikute ja ettevõtete üle võttis eelmise nädala lõpus ootamatu pöörde. Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) otsustas teha taotluse kõigi avaõiguslike nõudeavalduste tagasivõtmiseks, mis tähendab seda, et PRIA ei nõua enam käesolevas kriminaalmenetluses süüdistatavatelt 1,8 miljoni euro suurust kahjusummat.

PRIA põhjendus oli, et nõuded võivad enne kohtulahendit niikuinii aeguda. Esimesed nõuete aegumise tähtajad saabuvad 2022. aasta lõpus. ​PRIA meediasuhete juhtivspetsialist Tiia Tamm-Suik selgitas aga, et kriminaalmenetluses nõuete tagasivõtmise korral säilib PRIA-l võimalus esitada nõuded uuesti haldusmenetluses, kuid seda otsust PRIA veel langetanud pole.

Kohtuprotsess ei lõpe

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles