Korteriühistud saavad küsida toetust rattaparklate ja jäätmemajade ehitamiseks

Tartu Postimees
Copy
Toetust rattaparkla ehitamiseks võivad taotleda Tartu linna korteriühistud (samuti mitu korteriühistut üheskoos), mille korterite arv on kümme või rohkem.
Toetust rattaparkla ehitamiseks võivad taotleda Tartu linna korteriühistud (samuti mitu korteriühistut üheskoos), mille korterite arv on kümme või rohkem. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu korteriühistud saavad esitada taotlusi toetuse saamiseks rattaparkla ja jäätmemaja ehitamiseks või süvakogumismahutite paigaldamiseks.

Toetust võivad taotleda Tartu linna korteriühistud (samuti mitu korteriühistut üheskoos), mille korterite arv on kümme või rohkem. Linna eelarvest on tänavu rattaparklate ehitamise toetamiseks ette nähtud 11 500 eurot ja jäätmemajade või süvakogumismahutite tarbeks 28 000 eurot.

Toetuse suurus rattaparkla, sealhulgas vajaliku aluspinna ehitamiseks on kuni 50 protsenti kogumaksumusest (ülemmäär 3000 eurot). Toetuse suurus jäätmemaja ehitamisel vähemalt korraldatud jäätmeveoga hõlmatud jäätmeliikide (segaolmejäätmed, paber ja kartong, biojäätmed) mahutite jaoks või süvakogumismahutite paigaldamisel vähemalt kahe korraldatud jäätmeveoga hõlmatud jäätmeliigi (segaolmejäätmed, paber ja kartong) jaoks on kuni 75 protsenti kogumaksumusest (ülemmäär 4000 eurot).

2019. aastal sai linnalt oma jäätmemajanduse korrastamiseks toetust neli korteriühistut kokku ligi 12 000 euro ulatuses. 2020. aastal toetusi ei jagatud.

Korteriühistule rattaparkla ja jäätmemaja ehitamise või süvakogumismahuti paigaldamise toetuse andmise korraga saab tutvuda siin.

Toetuse saamiseks vajalikud materjalid tuleb linnamajanduse osakonnale esitada elektrooniliselt aadressil LMO@tartu.ee. Taotlusi vaadatakse läbi jooksvalt saabumise järjekorras, kuni eelarves selleks ette nähtud raha jätkub (tööde lõpetamise tähtaeg ei tohi olla hiljem kui 15. november). Linnamajanduse osakond teavitab taotluste vastuvõtmise lõpetamisest Tartu linna kodulehel.

Lisainfo

- rattaparklate kohta: Mihkel Vijar, tel 736 1281, Mihkel.Vijar@tartu.ee)

- jäätmemajade või süvamahutite kohta: Juhan Voolaid, tel 736 1273, Juhan.Voolaid@tartu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles