Priitahtlikud pritsunaised reageerivad iga kell ja nakatavad ka peret päästjapisikuga

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Pala tuletõrje seltsi vabatahtlik päästja Laura Tõnisson praegu alarmsõidukit ei juhi, kuid ei välista, et teda tulevikus ka tuletõrjeauto roolis võiks näha.
Pala tuletõrje seltsi vabatahtlik päästja Laura Tõnisson praegu alarmsõidukit ei juhi, kuid ei välista, et teda tulevikus ka tuletõrjeauto roolis võiks näha. Foto: Kristjan Teedema

Päästjate tööd on pigem peetud meeste pärusmaaks, praegugi on Eestis vaid mõned kutselised naispäästjad, aga samas käib suur hulk naisi abiks vabatahtliku päästjana. Nagu mehed, teevad nad nii ennetustööd kui ka käivad tulekahjusid kustutamas.

Aastate jooksul ei ole Laura Tõnissonile jäänud muljet, et teda soo pärast kuidagi teistmoodi koheldakse. Tal on lastud vabatahtliku päästjana edasi areneda ja ta ei pea tegelema näiteks pelgalt voolikute kokku panemisega. «Näiteks riikliku päästjaga koos kustutame tuld, aitan tal voolikut tõsta üle põlenud palkide. Olen ka lammutanud, et tulekoldeid otsida ja redelist üles voolikuga roninud, kui katus on sisse kukkunud ja siis tuld kustutanud,» ütles ta. Käiakse ka kogukonnas kodukülastusi tegemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles