Galerii Puhja rahvas ehitas vahva lumelinna

Lenel Karu
, reporter
Copy

Ajal, mil palju üritusi ja võistlusi jääb ära, oli täna Puhja lipuväljakule kogunenud palju kohalikke, et ehitada valmis oma lumelinn. Ligi kümne suure lumekuhja vahel meisterdasid lapsed ja pered, nende hulgas ka näiteks abivallavanem, seltsingute liikmed ning kooli õpilasesindus.

Pereisa Urmas, tema 10-aastane tütar Getter, 8-aastane poeg Kenert ja 4-aastane poeg Henrik otsustasid ehitada lumest suure lõvi. «Alguses pidi sellest tulema hobune, aga see oleks nõudnud liiga suurt tööd,» rääkis Getter.

Pereisa Urmas ütles, et taas on tore talve nautida. «Üle mitme aasta pole saanud niimoodi lumes möllata. Praegu ju jääb palju üritusi ära, see on hea võimalus kõigil koos olla,» sõnas ta.

Puhja lumelinna ehitamisele oli käe külge pannud ka Elva abivallavanem Mikk Järv. «Väiksena sai lumest igasuguseid asju ehitatud ja nüüd saab seda koos kohalike inimestega teha. Lumelinnasid on juba mitmes valla tänavu tehtud,» lisas Järv, ise samal ajal labidaga treppi meisterdades. Tema sõnul on talveilm toonud leevenduse keerulisele ajale, kui koroonaviirusest tulenevad piirangud on sundinud üritusi ära jätma. 

Puhja seltsimaja kunstiline juht Enn Tobre oli ametis kuuma tee ja piruka pakkumisega ning rääkis, et päeva jooksul on käinud lumelinna ehitamas ligi poolsada inimest. Lumekuhjad olid valmis lükatud juba nädal aega tagasi, kuid ilm rikkus ettevalmistuse. «Tegime lumehunnikud varakult valmis, aga siis tuli sula ja maa läks roheliseks tagasi. Üks külamees aitas nüüd uuesti lume kokku lükata,» selgitas Tobre.

Lumelinna ehitamine pole ühekordne tegevus. «Palusime kõigil ehitada selliseid loomi või kujusid, mille peal saaksid lapsed ka edaspidi ronida või sealt alla lasta,» rääkis Tobre ja lisas, et selline tegevus ei nõua ka lisavarustust ning kodukandist kaugemale ei pea minema suusaradu otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles