Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Täna on õige päev kustutada mõttetud kirjad ja fotod (1)

Copy
Serverid, mis peavad talletama meie kõikvõimalikke iga päev loodavaid, transporditavaid ja salvestatavaid andmeid, kurnavad keskkonda, sest mida rohkem on andmeid, seda rohkem kulub ka energiat.
 
Serverid, mis peavad talletama meie kõikvõimalikke iga päev loodavaid, transporditavaid ja salvestatavaid andmeid, kurnavad keskkonda, sest mida rohkem on andmeid, seda rohkem kulub ka energiat.  Foto: Eero Vabamägi

Täna leiab aset digitaalne koristuspäev, mis peaks kaasa aitama sellele, et teha korda oma digielu ning kustutada seadmetest kogu ebavajalik info, mis on ajaga muutunud prügiks, müraks või suisa ohtlikuks. Telia, Maailmakoristuspäev, Tartu loodusmaja ja Tallinna ülikool kutsuvad inimesi ja ettevõtteid üles oma nutiseadmed kasututest failidest ja andmetest puhtaks tegema.

Kõik andmed, mida iga päev toodame, transpordime ja salvestame, kasvatavad digitaalset jalajälge ning kurnavad keskkonda, selgitas Telia Eesti tehnoloogiajuht Andre Visse. Peale selle, et iga digitaalse ühiku säilitamise nimel peavad serverid töötama ning vajavad selleks energiat, on digiprügi ka turvarisk.

Andmelekke oht

Tagasi üles