Karlova kooli kitsikus jätkub kaks aastat

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu abilinnapea Gea Kangilaski näitab Salme 1a hoovis Karlova kooli tulevaste tööõpetusklasside asukohta.
Tartu abilinnapea Gea Kangilaski näitab Salme 1a hoovis Karlova kooli tulevaste tööõpetusklasside asukohta. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli Jakobi 5 õppehoone ehitaja peaks täna ülikoolile tutvustama uut töödegraafikut, ent juba enne seda on selge, et maja valmimine lükkub pikalt väldanud arheoloogiliste uuringute tõttu edasi.

Sellest saab alguse edasinihkumiste ahel, sest ka Karlova kooli ruumimurede lahendamine seisab kõnealuse ehitise valmimise taga: kui valmib Jakobi 5 õppehoone, kolib sinna Salme 1a majast ülikooli haridusteaduste instituut ning Salme maja saab Karlova koolile. Maja linnale üleandmine võib aset leida tuleva aasta talvel, järgneb remont ja kool saab sisse kolida jaanuaris 2023.

«Meile on teatatud, et ülikool saab Salme maja üle anda tuleva aasta veebruaris, mitte oktoobris, nagu oli plaanitud,» ütles Tartu abilinnapea Gea Kangilaski. «Plaanis oli kohe sügisel, kui nad üle annavad, remontima hakata, et saaksime järgmiseks sügiseks sisse. Nüüd see viivitus tähendab, et kõik lükkub pool aastat edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles