Linnamuuseum tähistab Tartu rahu aastapäeva virtuaallavastuse, näituse ja linnatuuriga

Tartu Postimees
Copy
Tartu rahu 101. aastapäeva virtuaalreaalse lavastuse filmimine.
Tartu rahu 101. aastapäeva virtuaalreaalse lavastuse filmimine. Foto: Tartu Linnamuuseum

Tartu linnamuuseum tähistab 2. veebruaril Tartu rahu 101. aastapäeva uhiuue virtuaalreaalse lavastusega, milles teevad kaasa mitmed tuntud näitlejad. Muuseum on pidupäeva puhul teisipäeval avatud kell 12–19.

Virtuaalreaalne lavastus on filmitud 360 kraadi tehnoloogiaga ja seda on omakorda täiendatud graafiliste selgitavate visuaalidega. «VR-etenduse vaatamine pakub külastajale ainulaadset võimalust saada osa Eesti ajaloo ühest olulisemast sündmusest,» ütles linnamuuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen.

«Istudes delegatsioonidega sama laua taga tunnetab külastaja läbirääkimiste pingelist atmosfääri, tutvub läbirääkijatega ning nende nõudmistega piiri suhtes.»

Stseenid kulgevad väljavõtetena läbirääkimiste käigust ja olulistest hetkedest kuni lepingu allkirjastamiseni. «Etenduse lõppedes on võimalik virtuaalmaailmas esitada peategelastele ka mõned küsimused,» lisas Dresen.

Etenduses teevad Eesti ja Nõukogude Vene delegatsiooni liikmetena kaasa näiteks Aivar Tommingas, Andres Lepik, Robert Annus, Margus Jaanovits, Veiko Porkanen, Andres Mähar ja Karol Kuntsel. Stseenide tekstid kirjutas ajaloolane Küllo Arjakas, lavastas Priit Strandberg. Projekti tootja on Babahh Media, produtsent ja tehniline režissöör Katrin Meier-Kaldra. 

Etendust saab näha nii ekraani kui ka VR-prillide vahendusel Tartu linnamuuseumis alates teisipäevast, projekti rahastas kultuuriministeerium. Tartu rahu 101. aastapäeval on linnamuuseumis avatud ka näitus «Tartu ja rahu» ning kell 15 toimub linnatuur olulisematesse läbirääkimistega seotud paikadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles