Tartu viie gümnaasiumi ühiskatsed ja lahtiste uste päevad toimuvad virtuaalselt

Tartu Postimees
Copy
Sarnaselt eelmisele aastale toimuvad gümnaasiumikatsed Tartus tänavu veebi vahendusel.
Sarnaselt eelmisele aastale toimuvad gümnaasiumikatsed Tartus tänavu veebi vahendusel. Foto: unsplash.com

Hugo Treffneri gümnaasiumi, Miina Härma gümnaasiumi, Jaan Poska gümnaasiumi, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi ja Tamme gümnaasiumi ühised sisseastumiskatsed toimuvad 16. aprillil. 

Ühiskatsetele saavad üheksanda klassi õpilased registreeruda Tartu ühiskatsete infosüsteemi kaudu, mis on avatud alates 22. märtsist kuni 5. aprillini (kaasa arvatud). Hiljemalt 15. veebruariks on koolide kodulehtedel avalikustatud õpilaste vastuvõtutingimused.

Katsed toimuvad nagu eelmiselgi aastal eksamite infosüsteemi (EIS) keskkonnas ning õpilased teevad e-teste kodus. Teste tuleb teha ausalt ning kasutada ainult lubatud vahendeid. Kõik katsetele registreerunud saavad enne teste harjutada EISi keskkonnas. Harjutusperiood on vähemalt nädal aega ning on esialgu planeeritud ajavahemikku 7.–14. aprill.

Selleks, et e-testid õnnestuksid, soovitavad koolid kõigil kandideerijatel kindlasti kasutada loodud harjutamise võimalust. Kõik kolm ainetesti – matemaatika, eesti keel ja loodusained – on ühesuunalised, ehk et juba tehtud ülesannet hiljem enam parandada ega üle kontrollida ei saa.

Pärast testitulemuste selgumist toimuvad koolides vestlused. Lisaks ainetestide tulemustele ja vestlusele arvestatakse vastuvõtul ka 9. klassi tunnistust.

Tartu gümnaasiumid korraldavad tänavu lahtiste uste päevi virtuaalselt

Jaan Poska gümnaasium – 23. veebruaril kell 12 ja 25. märtsil kell 15

Tamme gümnaasium – 3. märtsil kell 15.30

Hugo Treffneri gümnaasium – 12. ja 19. märtsil kell 15

Miina Härma gümnaasium – 17. märtsil kell 16 ja 20. märtsil kell 12

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium – 29. märtsil kell 15

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles