Nõukogu laseb Valga haigla juhi Margus Ulsti lahti

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Margus Ulst.
Margus Ulst. Foto: Arvo Meeks

27. jaanuaril erakorralisele koosolekule kogunenud Valga haigla nõukogu liikmed otsustasid raviasutuse juhi Margus Ulsti ametist tagandada.

Möödunud nädalal sai ilmsiks, et Ulst pöördus Tartu Rotary klubi poole pakkumisega, et osa tema juhitavasse haiglasse saabunud vaktsiinidoosidest võiks kasutada klubi eakate liikmete kaitsesüstimiseks. Ulst on ise sama klubi liige.

Koroonavaktsiini kasutamisele Eestis on kehtestatud range riiklik kava, millest valdkonna otsustajad peavad kinni pidama.

Valga haigla nõukogu esimehe Marek Seeri sõnul arutas nõukogu põhjalikult nii Valga haigla Covid-19 vaktsineerimise korraldamist kui ka Ulsti tegutsemist sellega seoses.

«Arvestades seda, et tervishoiusektor peab juba aasta aega lahendama ülemaailmsest pandeemiast tingitud kriisi ning et Covid-19 vaktsineerimine on lootus tervishoiusüsteemi kurnatuse lõpetamiseks, ei saa nõukogu aktsepteerida olukorda, kus haigla juhi tegevus on väljunud riiklikul tasandil kokkulepitud piiridest,» ütles Seer.

Nõukogu esimees lisas, et Covid-19 vaktsineerimise sihtrühmade prioritiseerimine tulenevalt riiklikust plaanist on võtmetähtsusega.

Valga haigla nõukogu koosolekul otsustati ühtlasi, et haiglajuhi kohusetäitja rolli täidab 1. veebruarist Seer ise. «Kuna kriisiolukorras on vaja tagada tervishoiuasutuste toimepidevus, otsustas Valga haigla nõukogu praegusel Covid-19 pandeemia ajal täita juhatuse liikme koha kuni 30. aprillini,» sõnas ta.

Selleks et Marek Seer saaks Valga haigla juhatuse liikme ülesandeid täita, astub ta nõukogu esimehe kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles