VIDEO JA GALERII ⟩ Politsei kiirreageerijad harjutasid äkkrünnaku lahendamist

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy

Politsei kiirreageerijad harjutasid täna südalinnas pooleteise tunni vältel äkkrünnaku lahendamist.

Õppuse stsenaarium nägi politseile ette väljakutset Ülejõe parki, kus oli esialgsete andmete kohaselt pisut agressiivne joobes seltskond. Järsku nähti ühel isikul käes välkumas ka nuga, mistõttu muutus seltskod veelgi agressiivsemaks. See tähendas, et politsei jaoks muutus väljakutse kõrge prioriteedi ja suure ohutasemega väljakutseks, mille pidid lahendama kiirreageerijad.

Politseipatrulli kohale jõudes pussitas üks isik teist ja kiirreageerijad pidid pussitajat takistama tulirelva kasutades, sest ta ei allunud korraldustele. Kiirreageeriva üksuse eesmärk oli rünnak kiirelt lõpetada, ennetada täiendavaid ohvreid ja anda kiirelt elupäästvat abi kannatanule.

Lõuna prefektuuri kiirreageerimistalituse juht Vaiko Vaher hindas politseinike tööd heaks. «Alati on, mida veel harjutada, aga suures plaanis võib igati rahule jääda – mehed on õppinud ja motiveeritud,» sõnas ta kokkuvõttes.

Vaher ütles, et politsei teeb selliseid õppusi igapäevaselt, aga mitte avalikus ruumis. «Meil on mõistlik harjutada ka seal, kus me päriselt tegutseme, mitte omaette pimedas keldris,» selgitas Vaher. «Linna pargis, kus on ka kõrvaltvaatajaid rohkem, on reageerivatel meestel teine tunnetus ja omamoodi pinge peal.»

Kokku osales tänasel õppusel 14 kiirreageerijat. Sarnane õppus viiakse Tartus Ülejõe pargis läbi ka 3. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles