Mart Kivastik teeb filmiks oma värskeima romaani

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mart Kivastik 27. septembril 2019 romaani "Taevatrepp" esitlusel Tasku keskuse Rahva Raamatus.
Mart Kivastik 27. septembril 2019 romaani "Taevatrepp" esitlusel Tasku keskuse Rahva Raamatus. Foto: Laila Kaasik

Eesti filmiinstituut (EFI) eraldas tänavuse aasta esimeses tootmistoetuste voorus kodumaistele mängufilmidele üle 1,4 miljoni euro, mis jagunes kolme linateose vahel. Üks neist on Mart Kivastiku tragikoomiline «Taevatrepp».

EFI teatel on «Taevatrepp» vabalend 1970. aastate ja tänapäeva vahel, hinge vabastamise lugu, kuhu praegune kriis lisab veel ühe ajalise mõõtme. Mart Kivastik, kes on ka filmi stsenarist, otsib linateoses seletust inimesele antud ajale. Filmi produtsent on Marju Lepp.

«Taevatrepi» aluseks on Mart Kivastiku romaan ajast, muusikast, sõprusest ja armastusest lapsepõlve ja tänapäeva Tartus. Raamat ilmus aastal 2019.

Three Brothersi stuudio «Tume paradiis» ja Allfilmi «Biwa järve kaheksa nägu» said EFI-lt kumbki 765 000 eurot, 590 000 eurot anti Filmivabrikus valmivale mängufilmile «Taevatrepp», teatas EFI.

«Toetuse saanud kolm filmi on erinäolised ning väga tugeva autoripositsiooniga,» kommenteeris EFI peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins. Kõigil kolmel on tema sõnul oma kindel vaatajaskond ning neil on ka rahvusvaheliste filmifestivalide potentsiaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles