Tartu 2024 allkirjastab lepingu Lõuna-Eesti omavalitsustega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kõneleb Tartu 2024 juht Priit Mikk.
Kõneleb Tartu 2024 juht Priit Mikk. Foto: Mana Kaasik/Tartu 2024

Alanud nädalal allkirjastavad Lõuna-Eesti omavalitsusjuhid sihtasutusega Tartu 2024 koostöölepingu aastateks 2021–2025.

Sihtasutusest tulnud teate kohaselt on lepingus kirjeldatud Euroopa kultuuripealinna regionaalse programmi loomise, turundamise ja rahastamise aluspõhimõtted ning see paneb käima suure rahvusvahelise rikkaliku kavaga kultuuriürituse põhjaliku ettevalmistamise ja elluviimise Lõuna-Eestis.

«Sihtasutusele Tartu 2024 on väga oluline, et Tartu linnaga koos kandideerisid Euroopa kultuuripealinna tiitlile ja võitsid tiitli ka Lõuna-Eesti omavalitsused, sest niiviisi loob meeldejääva programmi üheskoos lausa veerand Eestit,» ütles SA Tartu 2024 juhatuse liige Priit Mikk. «Tunnustan lepingu ettevalmistamisse panustamise eest iga koostööpartnerit eraldi ja kõiki ühiselt koos.»

SA Tartu 2024 ja omavalitsuste koostööleping kirjutatakse alla igas omavalitsuses kohapeal. SA Tartu 2024 nõukogu esimees Urmas Klaas, juhatuse liige Priit Mikk ja Lõuna-Eesti regionaalne koordinaator Annela Laaneots külastavad selleks alanud nädalal kõiki koostöölepingus esindatud omavalitsusi.

Sihtasutuse teate kohaselt toetab koostööleping lisaks suurürituse edukale elluviimisele pikaajaliste positiivsete mõjude saavutamist Lõuna-Eesti kultuuris ja majanduselus. Lepingu sõlmimine kiideti heaks Lõuna-Eesti omavalitsuste volikogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles