Hannes Astok: rumaluse mälestusmärgid

, tartlane Kuigatsi kandist (RE)
Copy
TRT03: HANNES ASTOK: TARTU, EESTI, 20JAN21 -
Pildil E-riigi Akadeemia tegevdirektor ja juhatuse esimees Hannes Astok.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: HANNES ASTOK: TARTU, EESTI, 20JAN21 - Pildil E-riigi Akadeemia tegevdirektor ja juhatuse esimees Hannes Astok. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Tartus on palju vahvaid mälestusmärke, mille loomisega on üsna rahumeelselt hakkama saadud. Samas ei maksa minetada kriitilist meelt. Tahan lugejaga jagada kolme tähelepanekut, mis minu arvates lahterduvad rumaluse mälestusmärkide kategooriasse.

Kuperjanovi tänaval seisab juba viis aastat tühjalt vana raudteelaste klubi, millest 1990. aastatel sai Eesti Rahva Muuseumi ajutine näitusemaja. Maja omanik on Riigi Kinnisvara, hiiglaslik riigile kuuluv kinnisvara lohemadu. Kui ERM majast välja kolis, asuti sellele uut omanikku otsima. Pakkumisel osalesid Tartu linn ja korporatsioon Sakala. Linnal oli raha juba valmis nii maja ostuks kui kultuurimajaks tegemiseks, korporandid pakkusid aga 110 000 eurot rohkem.

Riigi Kinnisvara juhtkond avastas end alasi (korporandid, kes pakkusid rohkem raha) ja haamri (linna, kellel on poliitilised sidemed) vahelt ning delegeeris otsustuse ettevõtte nõukogule. Kuna nõukogu koosnes poliitikutest, siis ka nemad ei kiirustanud otsustama ja suunasid otsustuse aktsiaseltsi üldkoosolekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles