Ornitoloogid ja Tartu kunstimuuseum ootavad kuldnokaga postkaarte

Tartu Postimees
Copy
Kuldnokk
Kuldnokk Foto: Pexels

Eesti ornitoloogiaühing ja Tartu kunstimuuseum kutsuvad joonistama 2021. aasta linnust kuldnokast postkaarte, parimad tööd trükib ornitoloogiaühing ka ära. 

Tööde esitamise tähtaeg on 15. märts, joonistusvõistluse tingimused leiab aasta linnu kodulehelt.

«Kui kedagi või midagi joonistad, märkad selle juures ka pisiasju. Kahjuks on lindude joonistamise ehk pliiatsiga kirjeldamise oskus hakanud kaduma, kuigi on lindude ja ka looduse vaatlemise juures väga oluline,» innustas joonistusvõistlusel osalema kuldnoka aasta koordinaator Margus Ots.

Tartu kunstimuuseumi direktor Joanna Hoffmann aga ootab põnevusega, milliseid kuldnokkasid suured ja väikesed kunstnikud postkaartidele joonistavad.

«Mõnikord arvatakse, et suurt kunstiteost on kõige keerulisem teha, kuid minu arvates on väikest formaati, nagu postkaart, efektseks, meeldejäävaks ja isikupäraseks muuta isegi suurem väljakutse,» ütles Hoffmann. Ta lisas, et pliiatsitega joonistamine nõuab seejuures veel erilist tundlikkust ja meisterlikkust, sest iga käeliigutus on joones nähtav.

Saabunud postkaarte hindavad Tartu kunstimuuseumi muuseumipedagoog Kristel Sibul ning bioloog Veljo Runnel aasta linnu meeskonna toel kolmes vanuserühmas: kuni 11-aastased, 12–19-aastased ja vanemad kui 20-aastased. Parimad postkaardid avalikustatakse ja trükitakse aprillis.

Kuna Eesti Post annab 29. aprillil välja ka kuldnokapostmargi, saavad kõik soovijad sel aastal saata kuldnokamargiga varustatud postkaarte. Parimate joonistajate auhindamine toimub Eesti ornitoloogiaühingu suvepäevadel juunis juhul, kui epidemoloogiline olukord võimaldab.

Postkaardi joonistusvõistlust korraldavad Eesti ornitoloogiaühing ja Tartu kunstimuuseum. Auhindadega toetavad korraldajad, ajakiri Eesti Loodus ja Eesti Post. Kuldnoka aasta korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles