Tänasest saab Tartu kunstimajas külastada kahte uut näitust

Tartu Postimees
Copy
Evi Gailiti, Maris Tuulingu ja Tõnis Kriisa ühisnäitus «Kolmpromiss»
Evi Gailiti, Maris Tuulingu ja Tõnis Kriisa ühisnäitus «Kolmpromiss» Foto: Tartu Kunstimaja

Laupäevast on Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis avatud näitus nimega «Sama viin igaühe suus» ja väikeses saalis Evi Gailiti, Maris Tuulingu ja Tõnis Kriisa ühisnäitus «Kolmpromiss».

«Kolmpromiss» on varemgi eri kooslustes ühiseid projekte teinud kahe maalija ja ühe keraamiku ühisnäitus, mis tegeleb peamiselt inimkeha temaatikaga. See on teiste inimeste jaoks kõige väljendusrikkam vormide kogum, millega võib lõputult töötada, ilma et kõik saaks edasi antud või ära öeldud. Kehakeele osa suhtlusest on väidetavalt 70–93%, aga kui kirjaoskamatud me selle lugemisel nii sageli veel oleme.

«Kõik eksponeeritud tööd on valminud umbes aasta jooksul just selle näituse tarvis. Kuna oleme lasknud üksteisel üsna rahulikult omaette toimetada, siis ei soovi me ka vaatajat etteantud tõlgenduste raamidesse suruda. Seega teoseid lahti ei seleta ja näitusele kasutusjuhendit kaasa ei anna. Õigeid tõlgendusi on täpselt nii palju, kui vaatajate peas lugusid sünnib,» lisavad autorid Evi Gailit, Maris Tuuling ja Tõnis Kriisa. 

Tartu kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta ning näitusetegevust toetavad Tartu linnavalitsus ja Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles