Mõrvas süüdistatavate noorukite üle peetakse kohut kinniste uste taga (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal 13. märtsi hommikul leiti Ülenurmelt vägivallatunnustega mehe surnukeha.
Eelmisel aastal 13. märtsi hommikul leiti Ülenurmelt vägivallatunnustega mehe surnukeha. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Mullu 13. märtsil leiti Ülenurmelt kortermajade lähistelt 21-aastase mehe vägivallamärkidega surnukeha. Tartu maakohtus algas istung noormehe mõrvas süüdistatavate üle 13. jaanuaril.

Selle kriminaalasjaga seotult on kohtu alla antud kuus süüdistatavat, nendest kaks olid teo toimepanemise ajal alaealised, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Annett Kreitsman.

Kohtu all olevatest tegelastest kolmel lasub avaliku korra raske rikkumise, ähvardamise, röövimise ja mõrvasüüdistus. Kahte süüdistatakse ebaseaduslikus vabaduse võtmises ning kuriteost mitte teatamises. Ühte süüdistatakse kuriteole kaasa aitamisest ja kuriteost teatamata jätmises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria Gonjak vahendas, et paraku enne kohtuotsuse väljakuulutamist ei saa prokuratuur rääkida avalikkusele teo asjaoludest või motiividest.

Kohtulik arutamine sai alguse 13. jaanuaril ning on kohtumäärusega kuulutatud täielikult kinniseks. See on vajalik kohtu all olevate alaealiste või kannatanu huvides. Ajakava järgi on praegu planeeritud viimane istungipäev 13. aprilliks. Otsuse tegemise aega pole veel praegu teada.

Ööl vastu 13. märtsi avastati Kambja vallas Ülenurme alevikus ühe hoone juurest 21-aastase mehe vägivallamärkidega surnukeha. Esmalt pidas politsei kinni kaks kahtlustatavat ning seejärel veel ühe.

Prokurör Tatjana Tamm sõnas mullu märtsis, et noormehe tapmises julmal viisil ja grupiviisiliselt kahtlustatakse hukkunu tuttavaid vanuses 15–19 eluaastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles