Samelinis valmivad vanadest rehvidest, mereprahist ja plastpudelitest saapad

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Taaskasutatavatest materjalidest jalatseid tegeva Kira ühed eestvedajad Sirli ja Henry Ratasepp on rahul Samelini tehase tasemega.
Taaskasutatavatest materjalidest jalatseid tegeva Kira ühed eestvedajad Sirli ja Henry Ratasepp on rahul Samelini tehase tasemega. Foto: Margus Ansu

Pika ajalooga Tartu jalatsitootja Samelin on löönud kampa uue kodumaise brändiga Kira, mille omanik on OÜ Naturewear. Et muuta moetööstust jätkusuutlikumaks ja aidata lahendada jäätmeprobleemi, on Kira kaubamägi all välja tuldud jalavarjudega, mille tarvis taaskasutatakse materjale ja antakse neile uus elu. Peale selle saab jalatsitelt lugeda üsna harva esinevat fraasi «Made in Estonia».

Ratasepa sõnul otsis meeskond oma jalatsitele tootjat üpris pikalt ka Euroopa riikidest, ent lõpuks jõuti Samelini jutule. Samelini tegevdirektor Leida Kikka ütles, et ettevõtte poole pöördutakse palju erinevate ideedega. «Mul on pikaaegse kogemusega tekkinud intuitsioon, et ma kohe taban ära selle, kes on tõsine tegija ja kes ei tea midagi,» ütles ta. Kui KIRA meeskond pöördus, siis näis Kikkale, et nad teavad, mida tahavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles